Vest van Saskia Laan uit het boek Alles is haken - Breiclub.nl
Review: 'Alles is haken vest' van Saskia Laan
14 november 2016 

Review: 'Alles is haken vest' van Saskia Laan

Toen ik het boek Alles is haken kocht vond ik het Alles is haken vest van Saskia Laan direct leuk, maar niet voor mezelf, want een lang vest staat me niet zo.

Toen ik in de besloten facebook groep Alles is haken zag dat iemand er een kort vest van had gemaakt, was ik verkocht. Nu was het idee een kort vest met korte mouwen, maar aangezien het niet zo snel ging heeft de herfst me ingehaald en is het een kort vest met lange mouwen geworden.

vest' van Saskia Laan

Voor hulp en tips is het raadzaam aan te melden voor de Facebook groep Alles is haken.

vest van Saskia Laan

Ik heb 11 bolletjes van Drops Cotton merino uni colour 26 (petrol) bij EchtStudio gekocht. Het was een beetje gokken, omdat ik de korte variant ging haken. Ik haak over het algemeen vrij strak en heb haaknaald 7 gebruikt.

vest-van-saskia-laan-4

Ik ben blij met mijn Alles is haken vest. Ik verwacht het vest met name op mijn Tante Betsy- en King Louie jurkjes geregeld te gaan dragen. Ik droom stiekem over een tweede vest in een andere kleur, maar dan de nopjes variant. Het patroon van het Alles is haken vest met de variant van het nopjesvest is te koop voor 6,50 euro. Mail je bestelling naar saskialaan@gmail.com en je krijgt het patroon na betaling in PDF gemaild.

vest' van Saskia Laan

Ik heb nog nooit zo opgezien tegen een nieuw haakproject. Ik was volledig geïntimideerd door de vele ‘afhakers’ en in mijn ogen geoefende hakers die meerdere keren opnieuw moesten beginnen omdat het vest scheef liep.

En toch wilde ik het vest graag haken. Ik heb heel veel toeren van het lijf uit moeten halen, maar dat komt, omdat ik – ondanks mijn goede voornemen – niet elke toer het aantal steken heb geteld.

De moeilijkheidsgraad vind ik een 3 op een schaal van 1 (simpel) tot 5 (moeilijk). De steken zijn goed te doen en er zit veel herhaling in, dus #tomelooshaken, maar als je niet elke toer telt krijg je ongetwijfeld spijt!

vest van Saskia Laan

Mijn tips

1. Bij het lijf heb ik – nadat ik een steek was vergeten en heel veel toeren terug moest – aangewend zowel aan het begin als aan het einde van de toer een steekmarkeerder te gebruiken, zodat ik in ieder geval niet voor of na het keren een steek vergeet.

2. Tellen tot je een ons weegt en leg je vest geregeld op een tafel neer of trek het even aan om te controleren of het niet scheef loopt.

3. In het boek staan plaatjes met uitleg hoe je twee draden aan elkaar kan verbinden met de magische knoop. Ik heb veel profijt gehad van het YouTube filmpje De magische knoop of weversknoop.

4. Begin niet pas aan de mouwen als je het lijf volledig gehaakt hebt, want voor het haken van de mouw moet je het vest draaien en hoe meer je hebt gehaakt, des te meer je mee moet draaien.

Je kan een workshop van het ‘Alles is haken vest’ volgen, zie de data op de website van Saskia Laan’.

Van 17 tot en met 22 november is er zelfs een Alles is haken mini-vakantie onder de Spaanse zon te boeken!

Heb jij je al gewaagd aan het ‘Alles is haken vest’? Welke tips geef jij mee?

Over de schrijver
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken.Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle; leuke producten te creëren.Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!
Annemiek
Door

Annemiek

op 20 Nov 2016

Misschien een steekmarkeerder om de tien of vijftien? Dat telt gemakkelijk, en zorgt ervoor dat je niets hoeft uit te halen.

Sonja
Door

Sonja

op 31 Dec 2016

Hoi Martine, Hoe vaak heb jij toer 6 en 7b herhaald?Hartelijke groet Sonja

Corry Meijer
Door

Corry Meijer

op 09 Jan 2019

Goedemiddag vraagje ik ben het Alles is haken vest aan het haken maar het steken aantal blijft het zelfde maar toch trekt het vest scheef. Weet u soms een oplossing voor dit probleem!?

Reactie plaatsen
Your information is safe with us