Breiclub interview met Petra Glimmerveen van Wolplein, deel 2
Een interview met Petra Glimmerveen van Wolplein.nl (deel 2)

Een interview met Petra Glimmerveen van Wolplein.nl (deel 2)

Breiclub interview met Petra, fanatiek breister voor haar eigen Wolplein.nl.

In het eerste deel van het interview met Petra Glimmerveen, directrice van Wolplein, heeft ze verteld over haar onderneming en hoe wolplein is ontstaan.

Breiclub interview

In het gesprek dat ik met haar heb gehad, hebben we het natuurlijk ook over Petra’s passie gehad, het breien. Dus hier het vervolg van het interview……

Breiclub interview

Breien of haken?

Petra is een fanatiek breister. Zij haakt ook wel, maar dat is niet haar passie. Ze heeft altijd meerdere projecten op de breipennen staan en vindt het leuk om zelf eigen ideeën uit te werken en dit dan als pakket te verkopen.

Ze heeft alleen overdag vaak geen tijd meer om te breien en laat zien dat ze haar breiwerk op haar bureau heeft liggen. Dit betekent dat ze vaak in de avonduren aan het breien is en dit geen ‘straf’ vind omdat het haar hobby is.

Petra heeft het breien geleerd van haar oma en moeder. Haar oma was altijd sokken aan het breien. Ze is zelf begonnen met breien van poppenkleertjes en heeft door de jaren heen zoveel gebreid dat ze niet precies meer weet wat haar eerste breiproject was.

Haar moeder heeft ooit wel de tip gegeven om van alles een foto te maken en Petra heeft achteraf spijt dat ze dit nooit heeft gedaan.

Wat is je laatste breiwerk?

Petra is met veel verschillende breiwerken bezig. Ook voor haar rubriek in de online show Koffie & Wol waar ze in elke opname weer nieuwe dingen laat zien. Verder is de nieuwe collectie binnen en kriebelt het bij haar om met het nieuwe garen en kleuren weer iets te maken.

Wat vind je het leukste om te doen bij wolplein?

De diversiteit die het werk met zich meebrengt. Petra zet zich op alle fronten in. Zij heeft inmiddels wel aanspreekpunten binnen het bedrijf als het gaat om de klantenservice, het magazijn en ICT en heeft nu meer tijd en gelegenheid om naar buiten te treden en zo ook de online rubriek Koffie & Wol te maken, waarin Petra samen met Saskia Laan al voor het derde seizoen tips en trucs en brei- en haakpatronen delen.

Breiclub interview met Petra Glimmerveen

Wat laten jullie in 2016 zien bij Koffie & Wol?

Aflevering 4 is op 1 april online gegaan en er volgen dit seizoen nog 8 afleveringen. In dit seizoen zijn Petra en Saskia begonnen om een stekendeken te haken en te breien en ze laten elke aflevering een haak – en breivariant van dezelfde soort steken zien, waarvan het patroon dan ook online wordt gezet.

Zie link: http://www.wolplein.nl/koffie-en-wol/afleveringen

Breiclub interview met Petra Glimmerveen

Verder interviewt Saskia één keer in de twee weken een gast en is haakster Annemarie Arts een lenteboeket aan het maken en laat Petra nieuwe garens zien en wat je er mee kunt maken.

Heb je een breitip?

Petra breit altijd een kantsteek door zowel op de heen- als teruggaande naald de eerste en de laatste steek recht te breien. Dit geeft een mooie rand aan je breiwerk.

Is er iets op breigebied wat je zelf nog heel graag wilt doen/leren?

Petra vertelt dat er elke donderdagmiddag een breiclub komt breien bij Wolplein en dat één van de dames haar inspireert om een keer faire isle te leren breien en deze breitechniek met knipbies te leren maken.

Over deze breitechniek heeft Maaike al eerder een blog geschreven.

Verder is het nog een wens van Petra om hiervoor ook beter continentaal oftewel Duits te leren breien.

Zie hier de instructievideo over continentaal breien.

Tot zover mijn interview met Petra Glimmerveen. Een ondernemende breiduizendpoot die van haar hobby haar werk heeft gemaakt.

Hebben jullie net als Petra ook nog iets wat jullie graag willen leren op breigebied?

Reactie plaatsen