Inspiratie voor in huis
Inspiratie voor in huis

Ik ben dol op handwerkboeken. Ik vind ze heerlijk om door te bladeren voor inspiratie en om leuke projecten uit te maken. Ik heb een aantal boeken uitgezocht waarin leuke projecten voor je huis in staan.

Mooi van draad, haken en breien in kleur en structuur

Een boek vol met leuke handwerkprojecten met kleur en structuur. Zowel haken als breien maar ook borduren! Er staan super leuke werkstukken in, vooral veel dekens, maar ook een kussen, dingen voor de fiets en in de keuken. Een divers boek met super mooie fotos.

Craft Dates meet-share-create

Een boek waar ik zelf meteen verliefd op was. Een super leuk boek, maar niet alleen met haken, maar ook met leuke recepten en projecten om te naaien. Allemaal om lekker zelf te maken. Er staan super schattige bloempotjes in, sjaals, tassen, mandjes en nog veel meer!

Haakgeluk & Haakgeluk 2

Super leuke boeken van ByClaire. Heerlijke vrolijke projecten, echt leuk voor in huis. Ik vind zelf de ronde kussens uit het boek helemaal super! Maar ook de kleurrijke dekens zijn erg mooi.

Kom binnen en haak mee! Joke ter Veldhuis

Joke ter Veldhuis van ”Lossen & Vasten” ontwierp voor dit boek ongeveer 25 projecten. Voor ieder seizoen vind je er dekens, kussens, vesten, tassen, sjaals, omslagdoeken en nog veel meer. Of het nu herfst, winter, lente of zomer is, je hoeft je met dit boek in huis niet meer te vervelen. In dit boek staan zowel projecten die geschikt zijn voor de beginnende haakster als projecten voor de wat meer gevorderde haakster.

Hippie-chic haken

Dit boek bevat een collectie haakprojecten die qua sfeer doen denken aan de vrolijke hippietijd uit de jaren zestig en zeventig. In elk project speelt kleur een belangrijke rol, waarmee u huis en garderobe een fris en nieuw accent kunt geven. Marinke Slump heeft voor dit boek samengewerkt met een team van enthousiaste haaksters en zo ontstond er een regenboog aan hippie-chic haakwerk.

Tunisch haken compleet

Word een ster in tunisch haken met deze complete gids met alle basissteken en technieken. Michelle Robinson legt in Tunisch haken compleet stap voor stap alle technieken uit, inclusief kleurwerk, vorm aanbrengen en rondhaken. Je kunt de technieken meteen uitproberen in een van de 12 kleurrijke projecten, variërend van sfeervolle accessoires voor je huis, zoals een visgraatkussen, een muurkleed en een honingraatpoef, tot trendy fashion musthaves voor jezelf, zoals een geribbelde kol, een entrelac-tas en een pastelkleurige sjaal.

Eindeloos Haken – Marianne Dekkers – Roos

Nieuwe, maar ook vertrouwde patronen en soms zelfs een onverwachte mix van beide zijn gebruikt in de meer dan 20 ontwerpen in dit boek. Aan variatie in projecten ontbreekt het evenmin: omslagdoeken, een vest, een gilet, een kinderponcho, dekens, tassen, kussens, je vindt het allemaal in “Eindeloos Haken”.

Alles is haken heel veel accessoires in kleur! Saskia Laan

Kleurrijke haakpatronen voor binnen en buiten Alles is haken van Saskia Laan is een absolute must voor haakliefhebbers. Saskia, bekend van de successerie Haken & kleur, laat zien hoe kleurcombinaties haar inspireren tot de vele haakontwerpen. In dit boek staan ruim 25 haakpatronen, van modieuze sjaals en omslagdoeken tot vloerkleed en vrolijke lampionnen, allen om zelf te haken.

Kabels & structuren haken – Leonie Schellingerhout

In het vervolg op Kabels haken van Leonie Schellingerhout (Wolcafé) staan prachtige woon- en babyaccessoires met kabels en structuren in het haakwerk. Van kussens in alle vormen en maten voor je interieur tot boxzak, babydekens en vloerkleed om de babykamer in te richten. De mooie foto’s trekken haaksters over de streep om verder te gaan met de kabelhaaktechniek!

De haakpatronen staan stap voor stap beschreven, inclusief handige haakschema’s en foto’s. Leonie introduceert in Kabels & structuren haken nieuwe haaksteken die in de bijgevoegde instructiefilmpjes (via QR-codes) worden uitgelegd. Een nieuwe uitdaging voor crochetaholics!

Sophie’s Universe Crochet-Along, Dedri Uys

Een engelstalig boek, maar zo mooi! Een deken om verliefd op te worden. Met volop kleurrijke fotos waardoor de taal voor mij geen probleem is.

 

Kortom, veel te veel leuke boeken, die allemaal bij mij in de boekenkast staan. Helaas zelf te weinig tijd om al die projecten te maken, maar ik kan heerlijk wegdromen bij deze boeken. Alle boeken vind je ook in onze winkel:  https://www.renskecreatief.nl/webshop/boeken–patronen/handwerk-boeken/

Wat is jullie favoriet?

Groetjes Renske

www.renskecreatief.nl

www.renskecreatief.blogspot.nl

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 04 Mar 2018

Wow, dat is een hele lijst! En aantal ken ik en Craftdates ligt naast me ☺ Groetjes, Akkelien

Reactie plaatsen