Alles is haken van Saskia Laan - Breiclub.nl
'Alles is haken' van Saskia Laan

Wanneer er een nieuw boek uit komt op het gebied van haken ben ik altijd erg nieuwsgierig. Zeker boeken van een aantal ontwerpers die ik zelf erg goed vind. Zo ook ‘Alles is haken‘ van Saskia Laan. Zodra ik het boek bij de groothandel kon bestellen, heb ik dat gedaan.Toen het boek binnen kwam, heb ik meteen de tijd genomen hem uitgebreid te gaan bekijken. Van de voorkant werd ik meteen enthousiast. Ik hou van haken, en van haken buiten, dus de voorkant past erg bij mij.

Er is al een hoop op te zien. Saskia zit te haken, heeft een mooie omslagdoek om. Zit tegen een deken aan, je ziet een kussen, een mand met garen, een rokje, een krukje, gehaakte ballen en nog veel meer…. Alleen de kaft bekijken koste me al 10 minuten.

Mijn top 3 haakwensen uit het boek Alles is haken van Saskia Laan

Als je het boek open slaat, staat er een stukje over Saskia. Ik vind achtergrond informatie altijd erg leuk om te lezen, zo ook de flap van de kaft.

Saskia Laan

Saskia heeft een leuk voorwoord geschreven wat mij erg pakte. Het maakte mij nieuwsgierig naar de rest van het boek. Ook hier staan weer gezellige foto’s bij.

Het volgende stuk geeft allemaal informatie voordat je begint. Over steken, starten, afhechten, maar ook over de magische ring, over grannys en nog veel meer.

Ik ben dol op kleuren, en heb me in het verleden verdiept in wat kleuren met je doen. Saskia schrijft hier ook over.  Over de verschillende type mensen, herfsttypes, wintertypes enz. Maar ook over wat kleuren betekenen.

Saskia Laan

En dan komen de projecten. Dat is natuurlijk waarvoor je het boek koopt.

De patronen zijn allemaal duidelijk beschreven. Er staan bij veel patronen teltekeningen en een heleboel foto’s, waardoor het patroon nog duidelijker wordt. Wat ik erg leuk vind, is dat van veel projecten meerdere fotos gemaakt zijn in verschillende situaties. Zo krijg je leuke ideeën.

Saskia Laan

De patronen zijn enorm divers. Zo staat er oa een vlaggenlijn in, een colsjaal met reliefpatroon, slofjes, krukje, kindervest, onderzetters. Er staan 27 leuke, bruikbare en makkelijke patronen in. Ondanks dat ze makkelijk zijn, zien ze er super leuk uit.

Kortom, weer een super leuk haakboek voor mijn verzameling. Ik weet nog niet welk patroon ik als eerste ga maken uit dit boek, want er zijn meerdere patronen die ik super leuk vind.

Wil van Balen
Door

Wil van Balen

op 09 Jul 2016

Ik zou dat boek graag willen kopen kan dat?

Reactie plaatsen