Garen review: Chunky Monkey
Garen review: Chunky Monkey

Chunky Monkey

Op 1 juli jl. werd het nieuwe garen van Scheepjes gepresenteerd Chunky Monkey. In dit blog vertel ik er je alles over en krijg je ook de link voor een patroon van de Amazon blanket gemaakt met dit garen.

Algemene informatie

Samenstelling : 100 % Premium acrylic

Naalddikte : 5mm

Garendikte : Aran 5 draads

Gewicht : 100 gr

Looplengte : 116 m

Prijs : 3.10

Chunky Monkey wordt omschreven als het ideale garen voor Coulor Crafter fans die willen varieren met textuur en draaddikte.

Het 100 % premium Acryl garen is lichtgewicht, hypo-allergeen , onderhoudsvriendelijk en verkrijgbaar in 93 uni kleuren.

Bovendien is het grote voordeel dat het een Anti-Pilling garen is (kleine bolletjes vezels die ontstaan bij veel gebruik wordt pilling genoemd) Chunky Monkey heeft een speciale behandeling ondergaan waardoor de kans hierop minimaal is.

Door de Aran dikte van het garen is het geschikt voor grotere items als dekens, woondecoraties maar ook voor chunky vesten, truien , mutsen en sjaals is dit garen erg geschikt.

Wat is Aran? Aran garens worden ook wel medium garens genoemd. Ze zijn dikker dan de DK garens en vaak ook steviger en meer vormvast. Wanneer je een zwaarder garen nodig hebt wat toch delicaat oogt kun je dit garen hiervoor gebruiken.

Mijn bevindingen

Omdat ik een voorkeur heb voor chunky garen was ik erg benieuwd hoe dit zou bevallen.

Op de pagina van Scheepjes heb je een overzicht van het ruime aanbod kleuren

https://www.scheepjes.com/nl/garens/chunky-monkey-3452/

Het eerste positieve bij ontvangst was dat de kleuren overeen kwamen met de getoonde voorbeelden. (vind ikzelf heel frustrerend als dit anders is)

Het garen is prachtig van kleur en voelt zacht aan, het haakt heerlijk soepel en waar ik bang was voor het splijten van het garen viel dit gelukkig heel erg mee.

Ook met het achteruit haken (oftewel uithalen) geen problemen gehad.

Je haakwerk blijft ook goed in vorm (ideaal)

 

 Conclusie

Ik ben blij verrast door dit garen en erg enthousiast hierover, houd je er ook van om met dikker garen te werken dan raad ik je het zeer aan om de Chunky Monkey een keer te proberen. Ik zet het in ieder geval op mijn favorieten lijstje!!

 

Patronen

Op de scheepjes pagina staat een patroon van de Amazon Blanket die met dit garen gemaakt is

Foto /link

https://www.ravelry.com/yarns/library/scheepjes-chunky-monkey

 

 

 

 

Zoals gezegd ben ik bezig aan een tas van dit garen, deze wordt gemaakt met de techniek die ik ook gebruikte voor het geruite kussen in een eerder blog.

Voor dit patroon moet je nog even geduld hebben , maar houd mijn Facebookpagina in de gaten hiervoor.

https://www.facebook.com/rcstyle.doetinchem/

 

Ik hoop dat mijn beoordeling over dit garen je helpt bij een keuze maken en ben heel benieuwd of jij en wat jij gaat maken met de Chunky Monkey ?

Ik hoor het graag!

 

Groetjes Roelke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen