Spookje haken, maak je huis halloweenproof - Breiclub.nl
Trick or treat

Spookje haken: Oktober…de maand waarin de kids allemaal kleine griezeltjes worden. Het grootste griezelfeest van het jaar komt eraan. Halloween…

Overgewaaid uit Amerika maar ook hier in België stilaan niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De kids trekken erop uit in een ‘spooky’ kostuum. Ze gaan van deur tot deur, roepen ‘trick or treat’ en laten hun emmertje boordevol vullen met snoep.

Spookje haken

Ook ik liet me meeslepen om iets bangelijks te haken. Een spookje…naar een patroon van Tessa van Riet-Ernst (www.woolytoons.com) uit het boek ‘Amigurumi & monsters’ (Veritas 14,99 EUR).

Spookje haken

Een boek vol kleine griezeltjes…Ideaal om je huis ‘halloweenproof’ te maken.

‘Sam het spook’ werd het voor mij. Een patroon met moeilijkheidsgraad ••. 

Je maakt gebruik van de volgende steken: lossen, halve vasten, vasten, halve stokjes, stokjes en dubbele stokjes. Als je deze steken onder de knie hebt kan je ermee aan de slag.

Ik gebruikte haaknaald 2,5 mm en 50 gr. Annell Miami in wit. Een ander kleur past echt niet. Scheepjes Softfun wordt in het patroon gebruikt en een haaknaald 3 mm.

Spookje haken

Het spookje bestaat uit 2 delen. Een kleedje en een lijfje. In het kleedje worden de oogopeningen gehaakt voor de veiligheidsoogjes. Onderaan eindigt het kleedje in golfjes. Vervolgens begin je aan het lijfje waarin je de veiligheidsoogjes plaatst.

Het lijfje verzwaar je best. Ik had geen granulaatkorrels in huis. Deze moet ik eens dringend aanschaffen dus besloot ik onderaan een grote ronde magneet erin te stoppen.  Ideetje van het moment hoor en misschien niet echt kidsproof maar het is ook eerder een decoratief spookje dan een speelspook.

Daarna plaats je het kleedje over het spookje zodat de oogjes mooi passen in de openingen.  Het kleedje is korter waardoor het precies wat waait. Natuurlijk komen er nog 2 armen aan en de mond. Je borduurt ofwel een glimlach ofwel een wat bozere mond door de 2 delen en zo blijft alles op zijn plaats.

Spookje haken

Echt een leuk haakpatroon uit een tof haakboek. Stapsgewijs alles uitgeschreven, voldoende foto’s, ruime uitleg van de basisteken en de technieken.  Elke amigurumi krijgt ook een toffe inleiding. 

Kortom 12 bangelijke haakpatronen. Van de zussen heks tot de vreselijke Yeti en van pompoenen tot de boeman.

Happy Halloween …. En share your pics and trics want ik ben reuzebenieuwd naar jullie spookachtige tips en creaties.

 

 

Reactie plaatsen