Leuke haak inspiratie van ‘Spin a Yarn Crochet’
Leuke haak inspiratie van ‘Spin a Yarn Crochet’

Leuke haak inspiratie van ‘Spin a Yarn Crochet’

Met de feestdagen weer achter de rug was ik op zoek naar nieuwe inspiratie om een blog te schrijven. Ik zocht het deze keer in het dierenrijk, omdat onze kindjes dol zijn op dieren. En zo kan ik iets nieuws haken en meteen een nieuwe blog schrijven. Ik kwam uit bij de site van Jillian Hewitt, https://spinayarncrochet.com. Een hele leuke site met mooie ontwerpen, wat mij vooral aansprak waren de ‘ragdolls’, lappenpoppen.

Creativiteit

Ik vind het echt geweldig om steeds weer op iets te stuiten wat mij inspireert. Super toch dat er zoveel creatieve mensen zijn die steeds weer iets nieuws bedenken en dat we dat allemaal met elkaar delen.

Jillian ontwerpt dus onder andere de lappenpoppen, wat een soort 2D poppen zijn, zoals je op de afbeeldingen kunt zien. Allerlei dieren en figuren heeft ze omgezet in deze poppen, zoals een leeuw, een eenhoorn, een rendier, een vos en ga zo maar door. Dat is niet het enige wat ze ontwerpt, ze ontwerpt ook mutsen, knuffels en sleutelhangers. Ze heeft echt een eigen stijl, wat ik altijd heel knap vind.

Harry Potter

Toen ik op haar site ging neuzen kwam ik er achter dat ik haar patronen pas al op Facebook tegen ben gekomen, namelijk die van Harry Potter. Daar ben ik zelf ook groot fan van en deze lappenpoppen vond ik dan ook meteen geweldig.

Ze heeft er 4 ontworpen, namelijk Harry, Ron, Hermelien en Draco. Maar wil je graag Ginny of bijvoorbeeld Marcel haken dan kun je de ontwerpen een klein beetje aanpassen.

Je haakt de lappenpoppen dus in losse onderdelen, die je later aan elkaar zet. Ieder deel haak je in platte rijen, heen en weer. Hierbij is het handig om een beetje bedreven te zijn in het wisselen van kleuren. Dit is niet heel ingewikkeld en Jillian legt het bij haar patroon ook nog kort maar duidelijk uit hoe je dit doet.

Omdat het een popje wordt wat je aan elkaar zet hoef je de kleuren niet mee te haken, maar kun je de draad aan de ‘verkeerde’ kant laten hangen als het ware. Op de foto hieronder kun je zien wat ik bedoel. De ‘verkeerde’ kant zie je immers straks niet, die zit aan de binnenkant.

Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld bij het zwarte, waar veel ruimte tussen zit (zoals bij het begin van het haar) met twee bolletjes te werken. Je kunt van 1 bolletje natuurlijk zo 2 bolletjes maken.

De ontwerpen zijn erg duidelijk en gedetailleerd uitgelegd. Je moet natuurlijk wel een beetje Engels kunnen, maar als je dat lukt en je volgt het patroon stap voor stap dan krijg je deze geweldige poppen vanzelf af.

Natuurlijk ben ik vast begonnen

Ondanks dat ik nog wat haakwerkjes heb liggen ben ik toch stiekem vast begonnen. Want dan kon ik natuurlijk wat foto’s maken voor mijn blog. En ik had toevallig nog de juiste kleuren liggen om Harry Potter te haken. Super leuk en het schiet al aardig op.

Als hij af is mogen onze kindjes allebei een ontwerp kiezen en ik vrees dat het daar niet bij blijft.

Welk ontwerp lijkt jou het leukst om te haken?

 

Groetjes Nicole

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 12 Jan 2018

Wat een ontzettend leuke popjes! Ik had ze nog niet eerder gezien. Groetjes, Akkelien

monique crea oma monique
Door

monique crea oma monique

op 14 Jan 2018

prachtig werk en een duidelijke herkenning van de figuren. Proficiat!

Reactie plaatsen