Snoezige poes Minoes voor de kattenfans - Breiclub.nl
Snoezige poes minoes

In mijn vorige blog heb ik jullie veel verschillende haakstylen en divers garengebruik laten zien. Nu ga ik mezelf weer uitdagen en dit keer door knuffels te haken met voor mij nieuw garen, namelijk: scheepjes panda. Ik heb al een tijdje een taupe-kleur liggen, maar heb het nog niet aangedurfd. Voor mijn project, snoezige poes, besluit ik toch een andere kleur te nemen.

Wat ga ik haken?

Ik ben een enorme kattenfan. Ik heb er 5 in huis en allemaal langharig. Ik kon dus zelf geen beter patroon bedenken dan “Poes Minoes” van CuteDutch. Het wordt een hele uitdaging maar ik ben van plan hem aan te gaan!

Naast een grijze kleur van scheepjes panda kies ik voor zilvergrijs katoen van phildar, cotton 3. Verder gebruik ik veiligheidsoogjes 12 mm, veiligheidsneusje kat 18 mm en 6 zwarte snorharen. Let’s begin!

In het patroon van CuteDutch staat duidelijk vermeld dat je tegen de klok in moet haken, maar ik ben eigenwijs en haak met de richting mee. Ik denk bij mezelf, ik kan mijn haakwerk ook gewoon binnenstebuiten keren zodat hij lekker harig wordt.

Vervolgens is het een en al geklit maar ik haak stug door. Ik moet en zal dit kunnen..  Maar ik word moedelozer en moedelozer.

Een half uur later en pas 1 snuitje gehaakt te hebben, ga ik de kop toch maar tegen de richting in haken. Zal het dan echt verschil maken?

Ja, ik ben weer eigenwijs voor niks. Ik vlieg door de steken heen en haak het lijf zo weg. Ondanks dat ik tegen de klok in haak moet ik het gehaakte werk alsnog binnenstebuiten draaien zodat het harige gedeelte aan de buitenkant komt.

Nu de armen, benen en staart nog. Ik besluit geen halsbandje te maken, maar een strik om zijn nek te doen zodat hij extra schattig wordt. Het kattenbelletje doe ik om het lint, super leuk!

Zo is hij helemaal af!

snoezige poes

Ik heb nog wat garen over en zoek verder wat ik met ¾ bol scheepjes panda kan maken. Ik stuit op “Kitten Siep” van CuteDutch. Hoe leuk is het om vader met kind te maken.

De spullen die ik gebruik voor kitten siep zijn: mijn restje scheepjes panda, zwarte veiligheidsoogjes 6 mm, veiligheidsneusje kat 10 mm, 6 zwarte snorharen en zilverkleurige phildar cotton 3.

Na 4 uurtjes haken is kitten siep af. Wat een droppie zo naast zijn vader. Kitten Siep is een leuk tussendoor-projectje!

Na deze 2 heb ik de smaak te pakken. Ik pak mijn favoriete garen erbij (scheepjes sweetheart soft) en kies voor een zwarte kleur. Ik haak met haaknaald 4 maar kom niet uit met 12 mm oogjes dus ik kies voor 18 mm bruine oogjes. Ook heb ik een hartjes-vormig neusje gebruikt om hem echt schattig te maken. Haken, haken, haken.. Het houdt niet op. Ruim 10 uur later is ze er, een giga grote Poes Minoes in het zwart.

Mijn hele leven heb ik al een zwarte kat gewild maar het is nog nooit gelukt. Nou ik deze af heb ben ik totally in love!!! Ik heb het nog nooit zo gehad, maar deze blijft bij mij! Haar ga ik niet te koop aanbieden, wat ik met de rest van mijn haakwerken wel doe omdat ik er simpelweg te veel heb.

Ik ben zo verliefd op deze kat dat ze voor altijd bij mij blijft!! Ze staat vol trots boven op de kast, want toen ze op tafel stond is een groot deel van haar snorharen afgebeten door mijn lieverds. En ja.. het is veel te zonde om ze nog verder af te laten bijten.

Het minoezen gezin is compleet: moeder, vader en kind. Vol trots en compleet voldaan zou ik jullie dit patroon echt aanraden! Voor een poezenliefhebber, voor een klein kindje of gewoon voor je zelf.

Het patroon is niet moeilijk maar kijk wel even naar je garenkeuze. Lees je goed in hoe je het het beste aan kunt pakken, en wees niet zoals ik ontzettend eigenwijs!

Hoe vinden jullie het eindresultaat? Gaat jullie voorkeur uit naar de versie met scheepjes panda of met sweetheart soft? Of haken jullie toch liever met katoen?

Johanna S
Door

Johanna S

op 13 Jun 2017

Snoezige poes minoes. Hallo Haakster van het boven staande. Mijn naam is Johanna, ben ook dol op Poezen en Honden. Op de vraag voor welk garen een ander zou gaan, is moeilijk te zeggen. Ik vindt ze gewoon alle 3 zo leuk. Echt een gezellig gezinnetje. En ze zien er heel mooi uit zo als ze nu zijn gemaakt. Dus in fijte welke keuze we ook maken, het kan allemaal. En je mag trots op het eind resultaat zijn. Zelf heb ik nog Fluffy garen liggen, ook zo fijn harig. Misschien dat ik daar ook nog is een grote poes van ga maken voor mijn kleindochter, of wat ook leuk is bedenk ik mij nu spontaan. Op dit moment zijn de knuffel krukjes helemaal in, misschien word dat het wel. Veel hobby plezier

Reactie plaatsen