Knuffelen met een gehaakte eenhoorn
Knuffelen met een gehaakte eenhoorn
Allemaal…
 
Soms kom je zo van die fantastische beestjes tegen die je gewoon eens moet gehaakt hebben in je leven.
 
Ondertussen zijn er bij al heel veel ‘beestjes’ uit de haaknaald gekropen.
 
Maar nog niet allemaal…
 
Of soms heb ik van die beestjes waar ik een hele familie van haak gewoon omdat ze zo tof zijn. Lang leve mijn familie konijn!
 
 
Het boek ‘Woolytoons Knuffeldekens’ van Tessa van Riet-Ernst is ondertussen al een tijdje uit. Er is zelfs al een vervolg van verschenen. Ik had het dus al een tijd geleden gekocht en ik wist meteen dat ik het eenhoorn deken wou haken. Ik kocht het als haakpakket bij CuteDutch (https://www.cutedutch.nl). Ik had geen zin om overal op zoek te gaan naar de juiste kleuren en dan hebben ze net niet dat ene kleurtje in voorraad. Daarom zijn haakpakketten echt handige dingen. Alles zit erin wat je nodig hebt van garen tot oogjes. Enkel het boekje of patroon moet je soms bijkopen.

Het deken wordt gehaakt met ‘fluffy’ garen…slik…ik ben nogal perfectionistisch dus het moest gewoon perfect worden. Belangrijk is de juiste haaknaald vinden. Je hoeft niet klakkeloos het patroon te volgen. Je haakt misschien beter met een haaknaald 10 mm dan een 8 mm. El vergeet je steekmarkeerders niet! Je deken moet echt een vierkant zijn. Maar valt hij wat groter of kleiner uit dat kan echt geen kwaad! Volg je gevoel!

Wat een leuke dieren staan er allemaal in! En die kleuren! Alles is heel duidelijk geschreven en met voldoende foto’s erbij. Je hebt enkel wat durf nodig om eraan te beginnen en veel steekmarkeerders.
De rand haken vond ik het leukst! Rij na rij vormen de kleuren mooi één geheel. De perfecte regenboog!
Eenhoornhaar krijg je niet zomaar dus hier komt er wel wat haakwerk aan te pas. De magische haren worden gehaakt met Scheepjes Twinkle. Het garen zorgt voor een leuk glittereffect. Het is niet zo een zacht garen maar zorgt wel voor een WoW-effect.
Mooi hé. Ik ben helemaal verliefd! Hier scoor je zeker mee!
Familie Konijn (https://www.stipenhaak.nl)
 
Rond Pasen haakte ik een hele familie konijnen bij elkaar. Niet 1 lief konijntje maar 3 knuffelkonijnen én nog een rammelaar erbij om de familie compleet te maken. Bij Stip en Haak kan je het patroon Snuf Konijn vinden.
Ik haakte ze allemaal met Scheepjes Stonewashed. Geel, roze, groen …zalig die kleurtjes. Soms lees ik dat mensen wat problemen hebben met een ‘slap’ nekje. Er zijn verschillen de manieren om dit op te lossen. Zelf vul ik de nek super goed op maar je kan er ook een klein verfrolletje in stoppen.
We zijn wat op zoek naar de zomer hier in België maar we blijven haken weer of geen weer.
 
Het schooljaar zit er ook bijna op dus de geschenkjes voor juf en meester komen eraan!
 
Kom zeker eens langs op mijn FB-pagina…
 
 
Of volg mij op Instagram @mespetitscalins
 
Ellen
De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 14 Jun 2019

Jammer dat de foto's er niet bij staan! Ik heb ze nu alsnog gezien omdat ik even door geklikt via je facebooklink. Groetjes, Akkelien

Reactie plaatsen