Work in progress … Kennen jullie dat ook? - Breiclub.nl
Cal's en WIP

Work in progress … Kennen jullie dat ook? Via Facebook komt de een na de andere Cal voorbij, allemaal zo mooi dat je er wel meteen aan wilt beginnen. Maar ondertussen heb je op diverse plekken (zoals de zolder en de  bijkeuken nog dozen vol wol waar je dan ook nog een hoofd vol met ideeën voor hebt).

Zo werkt het bij mij wel. Ik ben nu bezig met de Scheepjescal 2017 (hygge in de kleur rainbow). Zie hiervoor de Facebook pagina Scheepjes Cal. Let op dit is wel een besloten groep waar je lid van kan worden. Elke woensdagmiddag komt er een nieuw deel online.

De hygge is prachtig om te maken. Het is een combinatie tussen haken en borduren. Ik heb week 4 van de 14 net afgerond. Alleen vind ik de separator zo lastig. Deze haak je namelijk over je bestaande haarwerk heen. Dus continu kijken, draadjes als reminder op strategische plekken en verstand maar even op 0.

Work in progress

Officieel wordt het een sjaal, echter in ons interieur zal het een mooie tafelloper worden voor op de eettafel.

Ook maak ik ondertussen nog een mini paasdag van Cutedutch. De patronen zijn al online geweest. Maar je kunt het pakket nu in de webshop van Cutedutch bestellen  (volgens mij rond de 10 euro).

Dit wordt een leuk paashaasmandje voor paaseitjes. Het patroon heb ik afgelopen vrijdag geprint, echter moet ik er nog aan beginnen. (Teveel buiten bezig geweest met o.a de buurtmoestuin).

Work in progress

Het is door het zachte knullige garen wel lastig haken. Ik zie de steken amper. Tips via Google uitgeprobeerd, kon het daarna meteen  weer uithalen. Later zal ik me voor een blog nog eens in gaan verdiepen.

Work in progress

En dan nog de bolletjes die al maanden op me liggen te wachten, zoals dit gemêleerde garen voor een zomertop.  Die een jaar later het levenslicht ziet dan gepland. En dan ligt er nog beige garen voor een zomertrui. Ook heb ik nog paars gemêleerd garen voor een cirkelvest.

Al met al kom ik tijd te kort. Ik haak en brei voor namelijk in de avond. Het werk en het gezin gaat overdag helaas toch voor.

Jenneke
Door

Jenneke

op 13 Apr 2017

Zo herkenbaar. Kijk zo weinig mogelijk naar alle mooie dingen die voorbij komen..... wat helaas niet lukt. Grote projecten lukt nog wel om links te laten liggen. Probeer steeds sterk te zijn, maar mag mezelf af en toe verwennen. Deze week dat paasmandje nog af maken.....

Rooky
Door

Rooky

op 16 Apr 2017

Hier ook veel te weinig tijd :(.

Inge
Door

Inge

op 16 Apr 2017

Dat heb ik ook :) De mysterieblanket 2016 is nog niet af omdat ik hem dubbel zo groot wil maken, ondertussen Vonnes geheime haakdingen, de kal van april op breiclub ondertussen ligt er een wintertrui half in de maak, ligt er tonnen wol klaar voor tonnen projecten (als ik een winkel inloop zie ik altijd wel leuke wolletjes die ik daar of daar of daar voor zou kunnen gebruiken)

Trudy
Door

Trudy

op 16 Apr 2017

Ik ben ook aan Scheepjes Cal begonnenen vind hem te dik voor sjaal.Ik ben dus ook al van plan er een mooie tafelloper van te maken. Misschien ga ik het middenstuk herhalen, zodat hij wat langer wordt.

Jacqueline Meeuwisse
Door

Jacqueline Meeuwisse

op 16 Apr 2017

Heeeeeeeel herkenbaar, heb denk ik zo'n zes wips en heel veel katoen en wol liggen maar weet je, ik ben eigenlijk heel blij dat dit zo is en dat mn hoofd soms overloopt van creatieviteit want ik heb een periode meegemaakt waarin ik totaal maar dan ook echt totaal geen creativiteit had door een depressie.....dat is echt eng...hoe meer wips hoe beter het met me gaat dus 😉

omanell
Door

omanell

op 17 Apr 2017

Zo helemaal ikke, veel plannen, weinig tijd en doorzettingsvermogen kan ook beter, haha Maar af en toe ga ik er toch weer voor en maak t af, wat t ook is wat is blijven liggen en gelukkig maak ik tussendoor ook veel dingen gewoon af.....cirkelvest voor mijn dochter, muts op speciaal verzoek van kleindochter, diverse sjaals omdat het zo leuk is om te doen en ik steeds een ander kleurtje of steek wil uit proberen, ja haken vind ik tof

Marion van Hoof
Door

Marion van Hoof

op 17 Apr 2017

WIP, (Wil Ik Proberen) , graag wil proberen om via deze reactie een mystery blanket pakket van 2016 te ( over) kopen, voor wie was deze uitdaging toch te groot? Wie wil er vanaf? Laat het me weten; marionvanhoof@onsbrabantnet.nl

Reactie plaatsen