Sneeuwpopje haken
Sneeuwpopje haken

In mijn vorige adventblog zei ik het al: Het leukste van de advent en kersttijd vind ik persoonlijk het geven. Ik heb daarom een heel leuk klein patroontje voor de adventskalender gemaakt wat je voor je zelf kunt maken, maar ook enorm makkelijk weg kunt geven.

Candy Cane Snownman
Het idee van dit sneeuwpopje is al weer negen jaar terug ontstaan. Ik haakte dit kleine mannetje toen al eens, maar had op dat moment geen veiligheidsoogjes tot mijn beschikking en haakte hem toen in twee delen – waarbij ik dus onderdelen aan elkaar moest maken. Snel gehaakt, maar minder snel in elkaar.

Fast forward naar de 2018 versie van de sneeuwman
Ik bedacht me dat dit patroontje met een paar aanpassingen wel een leuk patroontje zou zijn voor deze advent periode. Het is nu een enorm simpel patroontje om te haken en daardoor leuk voor beginners, maar ook als je wat meer uit een patroon wil halen is het leuk. Ik heb er namelijk een fototutorial voor een geborduurde bloem in gestopt met een weefsteek. Dit maakt de sneeuwman net wat spannender.

Ik heb er expres voor gekozen dit popje verder zo simpel mogelijk te houden. Hij heeft dus geen neus en ook geen armen of benen, maar voel je vooral vrij je fantasie op de vrije loop te laten gaan met dit patroon. Je kunt echt alle kanten op.

Ik koos voor drie soorten garen van Scheepjes voor dit patroon: het zachte Softfun, Sweetheart Soft voor de rand van de muts én Sweet Treat voor het borduurwerk.

Je kunt het PDFpatroon gratis downloaden via deze link: {Klik hier}

Ik wens je enorm veel haakplezier!

Liefs,

Reactie plaatsen