Haak- en breicadeautjes voor moederdag - Breiclub.nl
Geweldige cadeautjes voor moederdag

Haak- en breicadeautjes: Binnenkort is het weer zover: op 8 mei aanstaande is het dé dag bij uitstek om je moeder (of schoonmoeder of stiefmoeder of oma of tante!), in het zonnetje te zetten: Moederdag!

En wij zouden geen hakers en breiers zijn als wij er niet aan zouden denken om zelf een cadeau te maken voor de moeders die dat kunnen waarderen.

Daarom heb ik in deze blog voor jullie enkele van de leukste gratis Nederlandse haak- en breipatronen op een rijtje gezet, die leuk zijn om te maken én om te krijgen!

Haak- en breicadeautjes

  1. Kabelarmband (gebreid)
Haak- en breicadeautjes

© A la Sascha

Deze armbanden worden recht gebreid op naalden 5 mm met een dubbele draad glanskatoen. Gemakkelijk te maken en bovendien erg snel resultaat! Het is geen probleem als je niet eerder kabels hebt gebreid, op deze website is ook een uitgebreide tutorial te vinden.

  1. Telefoonhoesje (gehaakt)
Haak- en breicadeautjes

© Haak maar raak

De ontwerper van dit patroon heeft deze fraaie hoesjes in vissengraat steek bedacht toe ze haar oude telefoonhoesje was kwijtgeraakt. Met dit patroon is heel eenvoudig om een hoesje te maken voor elke outfit, en gelegenheid.

  1. Zeep zakje (gebreid)
Haak- en breicadeautjes

© Monique Boonstra

Dit schattige ontwerp van Neerlands kantbrei fenomeen Monique Boonstra wordt gebreid van witte katoen en is precies groot genoeg voor een “Dove” Beauty Cream Bar. Het perfecte Moederdagcadeautje, toch?

  1. Uiltjes sleutelhanger (gehaakt)
Haak- en breicadeautjes

© Yarn Artists

Een schattige sleutelhanger in de vorm van een uiltje, een goede keuze om die kleine restjes garen op te maken. Hét cadeautje bij uitstek voor de moeder die altijd moeite heeft haar sleutels te vinden…

  1. Moutarde tas (gebreid)
Haak- en breicadeautjes

© Puk Vossen

Deze handige tas ontworpen door Puk Vossen wordt eerst gebreid en daarna in de wasmachine vervilt. Welke moeder wordt er nou niet blij van zo’n fraaie zelfgemaakte tas?

  1. Lippenbalsem hoesje (gehaakt)
Haak- en breicadeautjes

© Ilse Naaijkens

Met dit ontwerp van Ilse Naaijkens zit je moeder nooit meer om haar lippenbalsem of lippenstift verlegen: hij kan gewoon aan de sleutelbos worden vastgemaakt. Of haak hem zonder lusje voor gebruik in de handtas.

Met wat voor cadeautje ga jij jouw moeder verblijden?

Reactie plaatsen