Sjaals haken
Sjaals haken

Sjaals haken

Het wordt nu toch echt weer kouder. Dan is er natuurlijk niets fijner om een lekkere sjaal te dragen. En nog leuker is het om die sjaal zelf te haken. In deze blog deel ik twee patronen van sjaals die ik zelf gehaakt en bedacht heb.

Graniet steek sjaal

Deze sjaal heb ik gehaakt met de granietsteek. Ik heb drops merino extra fine gebruikt.

De kleuren: Mosterd, donkerroos en de noordzee, van elke kleur een bolletje. Voor een soepel resultaat heb ik haaknaald 6 gebruikt. In de blog die Hilde voor de breiclub schreef staat mooi uitgelegd hoe je deze steek haakt.

Ik heb het haakwerk opgezet zonder lossenketting, uiteraard heeft de breiclub daar een mooi filmpje over.

Elke toer ben ik begonnen met een nieuwe kleur. En om het mezelf makkelijk te maken heb ik de draadjes langer gehouden en ze mooi samen geknoopt. Zo hoefde ik geen draadjes af te hechten en kreeg ik een leuk resultaat met franjes.

Ik vind het een hele mooie steek met een prachtig resultaat.

Sterrensteek collsjaal

Een collsjaal is ook altijd handig. Ik gebruik hem vooral als ik mijn kleintje draag in de doek zodat de sjaal niet in de weg zit.

Voor mijn  sjaal heb ik stylecraft special dk gebruikt. 1 bol voor een collsjaal.

Voor mijn collsjaal heb ik de sterrensteek gebruikt. susanne heeft daar een mooie blog over geschreven voor de breiclub.

Ik heb niet de hele collsjaal in stersteek gehaakt. Hieronder staat omschreven hoe ik het aangepakt heb.

Toer 1: opzetten van 140 vasten zonder lossenketting (zie de link hierboven) en deze verbind je met elkaar. Ik wou dat mijn sjaal twee keer om de nek kon. Dus dit wel even meten.

Toer 2: stokjes in alle steken

Toer 3: stersteek in alle steken

Toer 4: stokjes zoals aangegeven in het patroon voor de stersteek

Toer 5: vasten in alle steken

Toer 6: herhaal vanaf toer 2 totdat je bol op is.

Hopelijk kom je nu lekker warm de winter door. En als je nu zelf geen zin hebt om zo’n mooie collsjaal te haken. Kun je altijd even in mijn webshop kijken en 1 bestellen.

Welke sjaal vind jij het mooist?

 

Over de schrijver
Hallo, ik ben Taetske en haken is echt mijn grootste hobby. Ik haak eigenlijk al vanaf mijn 10e. Ik heb het haken geleerd van mij beppe (oma). Elke avond zit ik wel met een haakwerkje op de bank. Overdag werk ik of zorg ik voor mijn twee kleine kindjes. Ook kan ik een beetje breien. Maar dat wil ik nog beter leren te doen. Dus dan komt de breiclub goed van pas. Doormiddel van mijn blogs wil ik jullie laten zien wat ik allemaal leuk en interessant vind. Er is namelijk nog zoveel te ontdekken op haak- en breigebied.
Joke sk
Door

Joke sk

op 08 Feb 2020

Wat een leuke ideeën. Ik heb nu de sjaal gehaakt en wil het spannen om het mooi recht te krijgen. Je kan er eucalan voor gebruiken maar dat is aardig prijzig. Weet iemand een goed alternatief voor eucalan wat iets goedkoper is. Kan Woolite of is dat een echt wasmiddel voor wol?

Ria Warnez
Door

Ria Warnez

op 13 Dec 2020

Bedankt voor de mooie voorbeelden Ria

Reactie plaatsen

Wil jij als eerste onze nieuwste blogs lezen?

Schrijf je dan nu in....🧶

Your information is safe with us
arrow_drop_up arrow_drop_down