Granietsteek, nieuw in het stekenalfabet - Breiclub.nl
arrow_drop_up arrow_drop_down

Het stekenalfabet: De granietsteek

Nieuw in het stekenalfabet: De granietsteek. Ik vind het leuk om verschillende steken uit te proberen en daarmee jullie helpen met wat extra uitleg. Deze week heb ik gekozen om de granietsteek eens onder de loep te nemen.

Ik ben zelf bezig met een mooie omslagdoek te maken in deze steek.

Een compleet pakket met patroon en wol kun je hiervan bestellen in de webshop van pera & pesha.

granietsteek

In deze blog wil ik jullie kennis laten maken met de granietsteek.

De granietsteek is een makkelijk en stoere steek om te gebruiken binnen je haakwerk.

Je begint met een ketting van lossen. Deze ketting moet deelbaar zijn door 2. Wanneer je deze ketting klaar hebt haak 1 extra losse erbij, dit is jou keerlosse.

Toer 1: haak 1 losse, sla 1 losse over en haak dan een vaste. Deze stappen herhaal je totdat je aan het einde van de ketting bent. Als het goed is eindig je met een vaste.

Toer 2: haak 1 keerlosse, haak 1 losse, sla de vaste van de vorige toer over, haak een vaste om de losseboog van de vorige toer.

Herhaal de stappen (haak 1 losse. Sla de vaste over, haak een vaste in de losseboog) tot aan het einde van de toer.

Toer twee herhaal je totdat je werk groot genoeg is voor het doel wat je er mee hebt!

Ik hoop dat jullie de uitleg handig vonden en dat er veel leuke werkjes uit voort gaan komen!

Over de schrijver
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken. Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle; leuke producten te creëren. Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!
Cora
Door

Cora

op 8 December 2016

Hallo Hilde, Hartelijk dank voor je duidelijke uitleg. Ik ga de granietsteek snel oefenen. Fantastisch dat je je kennis vrijblijvend wilt delen!

Lievens Christel
Door

Lievens Christel

op 12 March 2018

Heel veel in interesse. Bij nieuwe ideeën graag een mailtje! Hartelijk dank!

Sharon
Door

Sharon

op 15 March 2019

Hallo, voor een lapje heb ik deze reeds goed onder de knie. Echter wil ik deze nu gebruiken in een arigurumi projectje en ik sla steeds in de knoei als ik dit in de ronde moet haken... Ik heb een basis van 36 vasten en de volgende rij begin ik dus met 1L, vaste overslaan, 1vaste en dit tot ik ik helemaal rond ben. Maar vervolgens moet ik dan beginnen met een vaste om in mijn losselus te kunnen haken en dan klopt mijn patroon niet meer :-( Ik vrees dat ik dus beetje hulp nodig heb om er uit te geraken

Els Hanraets
Door

Els Hanraets

op 29 June 2020

Hallo Babette, ik kom er nu pas achter dat er een granietsteek bestaat. Ik heb jouw beschrijving gelezen en ik vind het heel duidelijk en de steek vind ik mooi. Ik ga het snel toepassen in mijn haakwerk.

Reactie plaatsen