Verschillende projecten
Verschillende projecten

Na het warme weer is het (gelukkig) weer wat afgekoeld. Dat betekent voor mij dat ik weer normaal kan haken. Want met die hitte zijn lang niet alle projecten geschikt. Daarom heb ik eigenlijk altijd meerdere projecten liggen waar ik aan kan werken. Hier wil ik jullie graag wat meer over vertellen.

Warm weer haken
Als het zo warm weer is wordt het haken toch echt wat moeilijker. Ik zorg er meestal voor dat ik dan aan een klein projectje werk. Want ja een grote deken op schoot is niet echt heel fijn. Met de afgelopen warme periode heb ik heel veel waterballonnen gehaakt. Het patroon van de ballonnen heb ik al eens gedeeld in deze blog.
Mijn dochter van 5 vond het allemaal zo interessant dat ze er een hele vlog (op haar manier) aan heeft geweid. Quote: Dit is mijn memmie en ze is aan het haken.
Daar moest natuurlijk ook een foto van komen.

Het ideale van dit kleine projectje is dat je het zo weer weg kan leggen als de kinderen elkaar weer eens in de haren vliegen of er moet drinken gepakt worden of er moet een belangrijke levensvraag beantwoordt worden. Ik gebruik altijd een touwtje als stekenmarkeerder. Zo wordt het tellen ook wat makkelijker. En het makkelijke van een jurk is dat je al je gereedschap op je schoot kunt leggen.

Avond haken
Voor in de avond had ik een ander project bedacht. Namelijk een deken van ajax voor mijn zoon van 6. Deze haak ik met katoen. Dus ook al was het in de avond ook nog best warm kon ik er als ik buiten zat nog wel aan werken. Meestal zat ik tot een uur of 10 buiten met een luisterboek van harry potter en mijn haakwerk. Het eerste gedeelte is een heel stuk wit dus ik hoefde niet te tellen en kon lekker luisteren naar mijn boek.

Na 10en werd het toch echt te donker en ging ik maar naar binnen. Daar haakte ik nog een uurtje of 2 verder want het was toch veel te warm om naar bed te gaan.
Deze deken haak ik met de corner 2 corner steek. En dat haakt echt lekker weg. Ik ben nu 2 weken verder en kom nu bij de vele kleurwisselingen. Dus nu haak ik ook echt alleen nog maar s ’avonds aan de deken want ik moet goed bijhouden waar ik ben. Een foutje is zo gemaakt.
En ook al is de vakantie bij ons alweer een week afgelopen onze peuter huppelt nog wel door het huis bijna elke dag.

Wanneer de peuter door het huis huppelt project
Dus ja als onze peuter door het huis huppelt en/of de andere twee zijn weer thuis uit school heb ik nog een projectje. Op dit moment haak ik slofsokken. Het materiaal wat ik hiervoor gebruik is wol. Dus dit kan ook nog wel als het wat warmer weer is. En slofsokken haken is zo enorm verslavend. Ik heb al meer dan 10 paar gehaakt. Als je eenmaal doorhebt hoe de patronen werken hoef je het boek er niet eens bij te hebben en kun je lekker doorhaken. Dus het boek sokken haken van ala sacha is een echte aanrader vind ik.

Nog veel meer projecten
Stiekem heb ik nog veel meer projecten liggen. Zo ligt er nog een halve knuffel, maar ik vergeet steeds om iets te kopen waarmee ik die kan vullen zodat ie blijft staan. Ik moet nog een tas afhaken maar de hengsels willen niet echt goed. Er ligt nog een klein lapjes project om restjes op te maken en uiteindelijk moet dat dan een kussen worden. Maar ik vind het toch niet zo leuk om daar aan te werken.
Je merkt het wel heel veel maars om die projecten niet af te maken. Mijn man wordt er een beetje gek van. Helemaal als hij ziet dat ik weer aan iets nieuws ben begonnen. Of er weer een nieuwe lading wol binnen komt waar ik al weer een nieuw bestemmingsplan voor in mijn hoofd heb.
Hoe gaat dat bij jou thuis, heb je ook zoveel verschillende projecten lopen en nog een lading garen liggen voor nog meer projecten? Ik ben benieuwd. Wie weet kan ik dan mijn man een beetje gerust kan stellen dat het overal zo is.

Reactie plaatsen