Kerst decoratie haken
Kerst decoratie haken

Kerst decoratie haken

Ik stond met mijn haakspullen op een kerstmarkt. Hiervoor had ik al allerlei sjaals, mutsen, dekens enz gehaakt. Maar ik wou ook nog wat echte kerstdecoratie. Dus ben ik opzoek gegaan naar leuke en snelle patroontjes. Uiteraard wil ik die ook graag met jullie delen.

Gebruikte materialen

Ik had nog een hele boel bolletjes wit katoen/bamboe garen geschikt voor naald 3-3,5 liggen, dus dat kwam goed uit. Ik ben dan ook opzoek gegaan naar patroontjes die erg mooi zijn in het wit. Ik heb alles gehaakt met naald 3,5. En voor de rest heb ik nog wat restjes van mijn andere kleuren opgemaakt voor de sjaaltjes.

Engeltjes

Het eerste patroon wat ik tegen kwam waren deze engeltjes.  Heel makkelijk te haken. Maar ze zijn zo leuk.

In de blog van stijlenzo kun je lezen hoe je de engeltjes moet haken. Ik heb alleen de hoofdjes niet gevuld. En bij het afhechten heb ik een lang stuk draad overgehouden zodat ik daar een lossenketting van kon haken zodat ik er een lusje van kon maken. Zo kunnen de engeltjes mooi in de kerstboom hangen.

Sneeuwpopjes

Uiteraard konden er geen sneeuwpopjes ontbreken. Omdat ik nogal wat wou haken heb ik het mezelf niet te moeilijk gemaakt en heb ik een makkelijk patroon uitgezocht.

Op de site van dappertoad vond ik dit engelse patroon. Deze heb ik gebruikt.  Maar op de site van grietjekarwietje vind je ook een nederlandse versie, die is iets uitgebreider.

Sneeuwster

Ik vind dat de sneeuwster ook niet kan ontbreken in deze mooie verzameling. Ook die vind ik het mooist uitkomen als je ze met wit haakt. Maar een gekleurde slinger van sneeuwsterren kan ook heel mooi staan voor het raam.

Het patroon van deze sneeuwster vond ik op de site van mizflurry. Ook weer heel makkelijk om te haken.

Mijn kinderen waren erg bang dat ik alles zou verkopen op de markt. Dus heb ik ze maar gerustgesteld en gezegd dat ik zo weer nieuwe had gehaakt. Want ze wouden zelf ook deze mooie dingen in de kerstboom hebben.  En dat is gelukt.

Heb jij de kerstboom al staan? En heb je daar je eigen gehaakte kerstdecoratie ook in hangen?

 

Over de schrijver
Hallo, ik ben Taetske en haken is echt mijn grootste hobby. Ik haak eigenlijk al vanaf mijn 10e. Ik heb het haken geleerd van mij beppe (oma). Elke avond zit ik wel met een haakwerkje op de bank. Overdag werk ik of zorg ik voor mijn twee kleine kindjes. Ook kan ik een beetje breien. Maar dat wil ik nog beter leren te doen. Dus dan komt de breiclub goed van pas. Doormiddel van mijn blogs wil ik jullie laten zien wat ik allemaal leuk en interessant vind. Er is namelijk nog zoveel te ontdekken op haak- en breigebied.
Reactie plaatsen

Wil jij als eerste onze nieuwste blogs lezen?

Schrijf je dan nu in....🧶

Your information is safe with us
arrow_drop_up arrow_drop_down