Brei Vakantie blunder
Brei Vakantie blunder
Wij zijn van de zomer op vakantie geweest naar Kroatië! Samen met m'n man, dochter en haar vader. We gingen met 2 auto's, dat was ook wel nodig gezien de hoeveelheid spullen die ik mee wilde nemen.

Ik wil natuurlijk mijn handwerkjes meenemen dus: een project om te haken, twee om te breien voor de afwisseling! Omdat ik ook spin moest mijn spinnewiel mee, wol, handkaarden en mijn nieuwe zelfgemaakte e-spinner.


Voor de vakantie hebben we een kajak gekocht! Heel leuk, maar dan zit je kofferbak gelijk halfvol.

Goed gecheckt of ik alle patronen mee had en ja, één project staat in een groot, dik boek uit de jaren 70/80. Beetje jammer maar dat patroon had ik echt nodig.

Vakantiehuisje.Het vakantie huisje was niet zo groot, 3 slaapkamertjes, een keuken en een woonkamer. Gelukkig was het 's avonds nog rond de 28°C dus konden we lekker buiten op de grote veranda zitten. Maar goed ook want met al mijn spullen binnen bleef er niet veel plek over om te zitten…


Zon, zee, zwembad en strand en handwerken.
Echt, mij kan je bijna niet gelukkiger maken. Lekker aan het strand liggen of zitten breiwerkje erbij, af en toe even plonzen of varen en mijn dag is goed!

Ik had mijn e-spinner ook mee en ik heb haar zo gemaakt dat ze ook op een powerbank draait! Dat is fijn, want dan kan je echt overal spinnen. Dus zo nu en dan ging de e-spinner ook mee en spon ik op het strand mijn garen!

Een van mijn nieuwe projecten is een kantsjaal van zelfgesponnen en gekleurde mohair. Mohair is echt heel dun garen en was fijn om mee te werken in de hoge temperaturen.  Mijn andere project is een vest van dik, dun gesponnen alpaca. Pfft dat is weer een heel ander verhaal. Dat was overdag niet te doen, veel te warm dus dat deed ik 's avonds als de zon al onder was. Ik ben ook een omslagdoek aan het haken, een eigen ontwerp dus erg leuk om te doen!


Het grote breiboek.
Ik vertelde al over het grote, dikke boek wat ik nodig had voor mijn vest. Op vakantie was het niet handig om dat dikke boek elke keer mee naar het strand te zeulen. Dus maakte ik een foto van een deel van het patroon. Dat ik dat in Nederland niet bedacht heb is me ook een raadsel, had een hoop ruimte gescheeld.

Thuis aangekomen en nadat alle wasjes weggewerkt waren en de spullen opgeruimd waren, einde ik verder met mijn vest. Boek weg… Nergens te vinden, overal gezocht de auto helemaal nagekeken. Alle lege tassen en koffers gecontroleerd, niks. Niet te vinden.

De camping gebeld of ze daar het boek gevonden hebben, helaas.

Zo'n groot, dik boek kan toch niet zomaar weg zijn? Om hopeloos van te worden. En ondertussen kon ik ook niet verder want het deel wat ik moest breien stond niet helemaal op de foto.

Ik heb alle hoeken en gaten van ons huis en de auto minutieus onderzocht de afgelopen week zonder resultaat.

Tada!

Tot ik gisteren de plantjes aan het water geven was en een soort gelijk boek in de boekenkast zag staan. Toch even kijken of dat het boek echt niet is. Ik pak dat boek en nee, niet het goede boek en van uit mijn ooghoeken zie ik op de plank er boven nog een boek staan… Het zal toch niet? Jawel hoor! Dat is het boek! Ongelooflijk,  ben ik toch geordender dan ik dacht en heb het gelijk in de boekenkast gezet na de vakantie,  waar het hoort.

Dus, dat was mijn vakantie blunder die me een week gekost heeft, maar nu ben ik blij dat ik weer verder kan! Nog twee mouwen en de capuchon en dan kan ik het inelkaar gaan zetten! In de volgende blog zal ik een foto zetten met het resultaat!

Hebben jullie een fijne vakantie gehad? Hadden jullie ook een project mee, of neem je ook van het handwerken vakantie?

Liefs Else Marie

Kijk ook eens op www.elsemarie.eu
Something Else by Else Marie


Voor mooie hand gekleurde lontwol en art batts, handgesponnen en zelf gekleurde garens, project tassen en spintol tasjes!
Winnie
Door

Winnie

op 28 Aug 2022

Ik heb een Whatsappgroepje met mezelf. Daar zet ik alle patronen in. Heel handig, je klikt de foto aan, doorsturen naar dezelfde appgroep maar dan streep je de laatste regel door. Of je beantwoordt het patroon met regelnummer x gebreid/gehaakt.

Winnie
Door

Winnie

op 28 Aug 2022

Ik heb een Whatsappgroepje met mezelf. Daar zet ik alle patronen in. Heel handig, je klikt de foto aan, doorsturen naar dezelfde appgroep maar dan streep je de laatste regel door. Of je beantwoordt het patroon met regelnummer x gebreid/gehaakt.

Reactie plaatsen