Eerste patronen voor het najaar van GarnStudio - Breiclub.nl
Eerste patronen voor het najaar van Garnstudio

Eerste patronen voor het najaar van Garnstudio. Garnstudio is vaak een van de eersten om een doorkijkje te geven in de trends op het gebied van breien en haken voor het komende seizoen.

Zo ook nu weer. Ontwerpen zijn op de site van Garnstudio geplaatst en bezoekers konden daar stemmen op de 10 favoriete ontwerpen. Op basis van de stemmen wordt bepaald welke ontwerpen uitgewerkt zullen worden in patronen.smiley breien

De eerste patronen zijn inmiddels beschikbaar op www.garnstudio.com. Ik neem je alvast mee in een drietal brei- en haakpatronen voor het najaar van 2015, aan de hand van patronen die al beschikbaar zijn. Mocht er iets bij zitten dat je heel leuk vindt, kun je direct aan de slag ….

 

Poncho in Big Delight

Eerste patronen voor het najaar van Garnstudio

Het lijkt erop dat poncho’s ook dit najaar weer helemaal mee gaan doen. Poncho’s zijn eigenlijk een soort tussenjas. En zelf te maken in vele modellen en een kleur die je zelf leuk vindt.

De kleurvariatie in deze poncho ontstaat door het gebruik van Big Delight. Het garen heeft een kleurrijke print, met lange kleurherhalingen. Het goede nieuws is dat een poncho als hiernaast er door het kleurverloop ingewikkelder uitziet dan die eigenlijk is. En dat is dan weer goed voor de complimenten die je zult krijgen als je zegt dat je de poncho zelf hebt gemaakt!!!

Mijn versie van deze poncho zou ook gemaakt worden in Big Delight, maar dan in de kleurstelling Mint chocolade. Leuke naam trouwens, voor een bol wol ….

Winter Garden

Eerste patronen voor het najaar van Garnstudio

Ik ben altijd geïnteresseerd in dekens. En dit keer zit er een hele bijzondere tussen: Winter Garden. De kleuren in de deken worden als het ware “overdekt met een waas van wit, alsof er sneeuw overheen ligt”. Dit effect wordt bereikt door in elke toer een draad naturel mee te haken.

Om deze deken te maken, heb je 9 kleuren Fabel nodig. De deken bestaat uit 20 vierkantjes, die allen worden gehaakt met 3 draden, op haaknaald 9. De afmeting van de deken is ongeveer 88 cm bij 110 cm.

Valley Girl

Eerste patronen voor het najaar van Garnstudio

Omslagsjaals zijn ook het komende seizoen niet weg te denken. Valley Girl is een voorbeeld, gemaakt van Baby-Alpaca Silk en Kid Silk. Dat kan natuurlijk niet anders dan een heerlijke zachte sjaal worden. De sjaal begint met 3 steken en eindigt met 189 steken. Rondbreinaalden zijn dus een vereiste!!

De pomponnetjes aan de onderkant zijn gemaakt met dezelfde dubbele draad. Voor een leuk accentje zou je de pomponnetjes kunnen maken door een van de twee draden in een andere kleur te kiezen. Bijvoorbeeld de Kid-Silk in parelgrijs …

Nu al patronen voor het najaar?

Als ik naar de weersvoorspellingen kijk, komen er echte zomerse dagen aan, dik boven de 25 graden. Neemt niet weg dat ik een doorkijkje voor het volgende seizoen al wel leuk vind. Kan ik alvast in mijn hoofd een wensenlijstje maken. Of alvast eens uitzoeken of de gehaakte poncho voor een brei fanaat ook een beetje te doen zou zijn. Het voorwerk geeft ook een heleboel plezier, zelfs als ik een project uiteindelijk niet zou maken …….

 

Reactie plaatsen