Pillow Passion
Pillow Passion

Een van mijn favoriete haakitems zijn kussens. Je hebt wel de ruimte voor verschillende steken, maar niet van die ellendig lange toeren van een deken (waar ik overigens ook fan van ben). Als je even doorhaakt, heb je in een paar avonden een kussen af én een mooi nieuw item voor in je woonkamer, slaapkamer of op je tuinset. Vandaag vertel ik je over mijn favoriete kussens!

Twee van deze kussens zijn van mijn hand. Een van de eerste patronen die ik ooit maakte, was van een kantkussen. Gemaakt met waaiertjes en reliëfstokjes. Ik hou van reliëfstokjes, omdat het op een simpele manier zo’n tof effect geeft aan je haakwerk. Je vindt het patroon op mijn blog: Siets aan de Haak

Het tweede kussen dat ik ontwierp, kwam vorige week online: Pearl Passion. Je kunt zelfs pakketten bestellen bij de webshop Yourzs (*maakt een vreugedansje*). Naast het reliëfstokje, ben ik ook fan van de parelsteek. Gek feitje: ik word altijd blij van het geluid en gevoel van je haaknaald die in een keer door al die lussen glijdt. Gecombineerd met open en dichte rijen, krijg je een vrolijk zomerkussen.

Wat een verschil kun je bereiken door het gebruik van verschillende kleuren. Hierdoor kun je eindeloos variëren met dit patroon. Door verschillende kleuren binnenkussens te gebruiken, komen er nog eens een dubbele dosis inspiratie bij!

Stekeninspiratie

In mijn hoofd speelt nog veel meer inspiratie.

Dit gehaakte kussen is uniek door het gebruik van verschillende soorten garen. Deze past perfect in de Aanhaken- en Afvinkenchallenge die ik aangegaan ben met collega-ambassadeur Alexa. Meer informatie vind je hier.

Dit kussen is ontworpen door Kristel Heijndijk-Douze (je weet wel, van de MB 2016)! Je koopt de pakketten bij Chefwol.

©wolplein.nl

Kabels kun je niet alleen breien, maar ook haken! Dit toffe kussen bestaat uit vasten en gehaakte kabels. Het patroon vind je op de website van wolplein!

Liefs,

Sietske

www.sietsaandehaak.nl

facebook.com/sietsaandehaak

instagram.com/sietsaandehaak

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 03 Jun 2018

Heel leuk, je kussens! Je nieuwste ontwerp ziet er ook erg goed uit! Groetjes, Akkelien

Nita Schipper
Door

Nita Schipper

op 19 Jun 2018

Goedemorgen, een vraagje, hoelang duurt het als je een haakpatroon besteld dat die per mail verzonden wordt? ik heb gisteren besteld en betaald. 15430-1381-NS is het bestelnummer

Sietske Kooijman
Door

Sietske Kooijman

op 20 Jun 2018

Hoi Nita, Wat leuk om te horen! Ik verzend hem vanmiddag. Hij is er tussendoor geschoten. Sorry daarvoor!

Reactie plaatsen