Vijf leuk(st)e baby mutsjes haakpatronen
Vijf leuk(st)e baby mutsjes haakpatronen

Het begint nu echt weer koud te worden (voor mij dan, er zijn vast mensen die dit nog niet zo heel erg koud vinden) en dat bracht me op het idee om wat haak patronen voor baby mutjes met jullie te delen. Toen ik net begon met haken was dit namelijk echt een haakwerkje waar ik het haken door leerde.

Ik begon eerst met een lapje, maar daar raakte ik niet echt door gemotiveerd. Want wat moest ik eigenlijk met dat lapje. En het keren vond ik erg lastig. Dus begon ik aan een klein mutsje, voor de pop van mijn dochter (die had ze net gekregen omdat ze grote zus werd).

Wat ik zo fijn vond aan het haken van een mutsje is dat je in het rond haakt. Zo hoefde ik dus niet te keren. En ik maakte echt iets, wat gebruikt kon worden. Het was natuurlijk een aardige worsteling, haken leerde ik echt niet in een dag. Maar ik was wel trots dat ik iets haakte.

Hieronder zet ik een aantal leuke haakpatronen van mutsjes voor baby’s voor je op een rij. Misschien wordt er binnenkort een babytje bij je geboren, of in je omgeving. Of niet, je kan het ook gewoon haken omdat je het leuk vind.

De vijf leukste durf ik bijna niet te zeggen, omdat er zoveel leuke patronen te vinden zijn. Maar deze springen er voor mij zeker uit. Ook heb ik er rekening mee proberen te houden dat ze niet te ingewikkeld zijn.

Een mooi, simpel, klassiek patroon

Op de pagina van wiesblogspot vind je een leuk patroon voor een babymutje. Dit mutsje heb ik al een aantal keer gehaakt. Zo haakte ik deze vorige winter voor mijn kindjes, het patroon is met een beetje haakkennis namelijk best wel aan te passen naar een wat groter mutsje. Maar voor een baby vind ik deze ook erg mooi. Het is een rustig patroon. En zo leer je dus mooi hoe je stokjes haakt. Het randje haak je met reliëfstokjes. Deze steek is wel even puzzelen maar op de site van wiesblogspot vind je een filmpje. En er zijn online ook vele sites met uitleg te vinden.

Baby mutsje met beren oortjes

Zo’n baby mutsje met beren oortjes vind ik ook echt een schatje. Je vind ze online op verschillende manieren gehaakt. Ik kon er alleen niet veel patronen van vinden. Op de site van sascha vond ik wel deze versie. Ook erg schattig, zo’n zacht beren mutsje. Je moet dan wel het aandurven om met dit soort garen te haken, dat is misschien weer niet zo handig voor een beginner.

Met een pompommetje

Dit mutsje met een pompommetje van Wolplein kun je hier vinden . Het patroon lijkt wat op het eerste patroon wat ik in deze blog omschrijf, maar toch is het weer net anders. Leuk om te experimenteren met wat jou beter ligt, stokjes of halve stokjes, wel of geen pompom. En weer een extra uitleg van de reliëfstokjes, dat is ook niet verkeerd.

Voor een schattig meisje

Dit mutsje van zusjeknus vind ik zo schattig. Zo met de strik natuurlijk voor een meisje, maar zonder strik ook leuk voor een klein stoer jongetje. Het patroon wordt goed uitgelegd, met afbeeldingen erbij. Erg fijn vind ik altijd.

Het leuke van baby mutsjes vind ik ook dat je zelf ook het garen vaak kan bepalen. Je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat wanneer je een dikker garen gebruikt het mutsje ook groter wordt. Maar wanneer je net begint met haken is dit wel fijn. Ik kocht namelijk eigenlijk zomaar wat, zonder echt te weten wat ik nu eigenlijk ging maken of wat handig was. En een patroon van een mutsje kan dan eigenlijk altijd.

Repeat crafter me

Een site waar ik me in het begin lekker mee bezig heb gehouden is de site http://www.repeatcrafterme.com/ . Deze haakster heeft een heleboel leuke gratig patronen van leuke mutsen. Van allerlei dieren en figuren, je raakt niet uitgekeken. Ik heb er inmiddels zelf al een hoop van gemaakt, of gespiekt als ik zelf iets verzon. Bij de patronen staan namelijk verschillende maten en dit heeft mij al vaak goed geholpen.

Hopelijk hebben jullie weer nieuwe inspiratie, of als je net begint net als mij destijds dan hoop ik dat ik je een beetje op weg heb kunnen helpen.

Hebben jullie nog aanraders voor leuke mutsjes?

Groetjes Nicole

Reactie plaatsen