Page content

De Drops CAL the Meadow maar dan anders

article content

De Drops CAL the Meadow maar dan anders

Ik heb al eerder een blog geschreven over mijn ervaring met de Drops CAL the Meadow (lees deel 1).

Drops CAL the Meadow

Op 29 maart 2016 is de Drops Crochet Along (CAL) The Meadow (NL: weide) gestart, waarbij elke week op dinsdag een tipje van de sluier (het haakpatroon) wordt opgelicht. Het eindresultaat zal een deken van verschillende bloemen zijn. Op het moment van schrijven is het nog een verrassing hoe de deken er volledig uit zal komen te zien.

Drops CAL the Meadow
Ik heb clue 1 tot en met 9 netjes gevolgd en heb toen besloten er geen deken van te maken, maar een kussen. Mocht je ook een kussen willen maken, dan kan je hier lezen hoe ik het heb gedaan.

Drops CAL the Meadow als kussen

Ik heb bij de Ikea een vierkant kussen gekocht, omdat dat mij het mooist leek passen bij de bloemenvierkantjes. De enige optie, die er was is best riant, namelijk 50×50 cm. Ik heb ervoor gekozen om een spierwit kussen te kopen, omdat het kussen zichtbaar is door de gehaakte bloemen heen.

Clue 1 tot en met 8 leverde 40 bloemen op (8×5). Voor een kussen van 50x50cm had ik 50 bloemen (5×5 per zijde) nodig. Ik heb de bloemen waaraan ik het meeste haakplezier heb beleefd extra gehaakt.

Drops CAL the Meadow
Ik twijfelde nog lang of ik één of twee kussens zou maken, waarbij dan bij twee kussens alleen de voorzijde zou bestaan uit bloemen. Uiteindelijk was de grootte van het kussen doorslaggevend en leek me één kussen voldoende in de woonkamer. Verder liggen kussens nooit ‘netjes’ met kinderen dus met een kussen, waarbij zowel de voor- als achterkant uit bloemen bestaat zijn de bloemen altijd zichtbaar.

Ik heb clue 9 met de instructie voor het aan elkaar haken van de bloemen gewoon gevolgd en ben toen verder gegaan met een zelf bedachte rand.

Na wat probeersels kwam ik uit op * 4 half afgemaakte stokjes in één keer doorhalen, 2 lossen, lus overslaan* en herhaal *. In de hoek heb ik gekozen voor een vaste, 4 half afgemaakte stokjes in één keer doorhalen en een vaste. Ik ben tevreden hoe het kussen eruit is komen te zien.

Drops CAL the Meadow
Als je een pakket aanschaft, dan heb je voldoende wol over als je voor het kussen in plaats van de deken kiest. Met uitzondering van wit (1 bol restant) had ik van alle kleuren 2 bollen over.

Drops CAL the Meadow
Ik ga nu met de restant wol een robot haken uit het boek Gehaakte lappenpoppen van Sascha Blase-Van Wagtendonk.

Drops-Cal-5

Als je meedoet met een crochet along, volg jij dan altijd nauwgezet het patroon?

Gratis! Download nu 42 patronen

GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:

Wij hebben ook een hekel aan spam
Babette
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken.Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle & leuke producten te creëren zoals de Mini Mystery's en de Mystery Blanket.Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!

Comment Section

0 reacties op “De Drops CAL the Meadow maar dan anders

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.