Fair Isle Haken Review én Give-Away!
Alles over haken
Babette Nijhof
Alles over haken
3 min
125

Fair Isle Haken Review én Give-Away!

3 min
125

Afgelopen week ontving ik het boek Fair Isle Haken’ van Natasja Vreeswijk. Dit is zo’n boek waarvan ik meteen dacht ‘dat wil ik hebben’. Het boek bevat een workshop en patronen van de fair isle haaktechniek.

Fair isle breien is een bekende brei term, waarbij patronen worden gecreëerd met meerdere kleuren. Deze techniek heb ik al vaak voorbij zien komen wanneer ik op Pinterest aan het neuzen was. Daarom werd ik zo blij toen ik zag dat dit boek er kwam. Want haken kan ik zeker en nu dus ook fair isle haken.

Voor elk wat wils

Het boek bevat een hoop geweldige patronen, heel uiteenlopend. Zo staan er patronen in voor op de babykamer (dat dekentje!), een clutch, spullen voor in huis zoals een woondeken of een poef en ook een patroon voor een mochila tas. De fair isle techniek, zo legt Natasja uit, is eigenlijk een combinatie van de mochila techniek en het tapestry haken. Beide heb ik nog nooit gedaan, dus dit boek is een leuke uitdaging, waar ik veel zin in heb om aan te beginnen!

Aan de start

De uitleg die gegeven wordt is duidelijk. Bij het lezen van zo’n uitleg krijg ik het altijd even benauwd (ik ben altijd blij met plaatjes erbij), maar als ik dan begin dan heb ik al snel in de gaten dat het eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld is. Voor mij werkt dat het beste, gewoon al lezend aan de gang gaan. Ik heb er voor gekozen om te beginnen met de opbergers voor op de babykamer. Niet dat mijn kinderen nog baby’s zijn, maar ik vind ze zo schattig! En mijn dochter ook, zij heeft een exemplaar al opgeëist.

Tips en tricks

De afbeeldingen van de telpatronen zijn erg duidelijk, wat fijn is, want die heb je wel nodig. Mijn eerste tasje begint al aardig te vorderen en het is leuk om te zien dat je zo’n duidelijke afbeelding krijgt. Door het boek heen staan ook handige tips, waar je echt wat aan hebt. Het boek bevat niet alleen leuke patronen, maar het is gewoon ook een heerlijk boek om naar te kijken. De kleuren zijn mooi, de foto’s zijn mooi, ik kan er helemaal bij wegdromen.

Genoeg te doen

Het babydekentje gaat er sowieso komen voor een klein vriendinnetje op komst en de woondeken is al door m’n moeder besteld. En dan heb ik nog niet eens vertelt dat er ook kussens in staan. Ik weet dus wat me te doen staat de komende tijd. Het enige wat ik niet onder de knie krijg, is het niet in de knoop laten gaan van mijn garen. Maar dat komt vast nog wel goed. Ook daar staat een tip over in het boek.

Give-Away Time!!

Maar het leukste komt nu nog, ik mag maar liefst 4 boeken weggeven!! Lijkt het je leuk om er een te winnen, laat dan onder de blog of onder het facebook bericht een berichtje achter. Delen is lief, maar niet verplicht. Ook mag je zoveel (haak)vrienden en vriendinnen taggen natuurlijk, maar ook dat is niet per se nodig! De uitslag wordt zo snel mogelijk via de Facebook pagina van Breiclub.nl bekend gemaakt.

Kende jij de fair isle haak techniek al?

 

Groetjes Nicole

Reacties
Categorieën