Colortwist, wat een prachtig garen - Breiclub.nl
Colortwist, wat een prachtig garen

Colortwist, wat een prachtig garen. Soms zie je garen waarbij je gewoon in één oogopslag verliefd wordt. Deze liefde op het eerste gezicht overviel mij ook bij het prachtige colortwist garen. Alhoewel ik nog steeds geen tijd heb gehad om zelf met dit prachtige garen aan de slag te gaan weet ik zeker dat dit een kwestie van tijd is. Want zeg nou zelf, hier wil je toch iets moois van maken als je deze prachtige bollen ziet.

Het garen kent een prachtig natuurlijk verloop, meestal met ongeveer 3 kleuren. Waarbij het garen niet steeds wisselt maar steeds geleidelijk overloopt naar de volgende kleur die langere tijd aanhoudt om vervolgens weer geleidelijk over te gaan in de volgende kleur.

Eigen kleurcombinaties

Het garen is onder andere te koop bij de echtstudio (www.echtstudio.nl). Maar ook andere winkels hebben dit garen te koop. Let op iedere winkel geeft er zijn eigen naam aan, namen die je onder andere tegenkomt zijn necmiye en unicat. Dit komt omdat het garen door de winkels zelf gedraaid worden, een soort van eigen productie dus. Dit geeft de winkels ook de mogelijkheid om eigen kleurcombinaties te maken. Voor de klant ook erg leuk want vaak is het dus ook mogelijk om op verzoek precies die kleurencombinatie te maken die jij zelf in je hoofd hebt.

Colortwist, wat een prachtig garen

Southbay sjaal

Vaak wordt er van dit prachtige garen een sjaal gehaakt. Vooral de south bay sjaal is hiervoor favoriet.

Colortwist, wat een prachtig garen

Het patroon is gratis verkrijgbaar op internet. Je kunt het onder andere op deze site vinden: http://blij-dat-ik-brei.blogspot.nl/2013/06/south-bay.html . Hier vind je ook het volgende telpatroon voor de sjaal.

 

Colortwist, wat een prachtig garen

 

Nu heb ik voor iemand die niet zo heel erg vaak sjaals of omslagdoeken draagt al best veel omslagdoeken in huis, maar ondanks dat kan ik het niet laten om ook deze prachtige sjaal op mijn to do lijstje te zetten. Al is het maar om hem af en toe uit de kast te pakken en te genieten van de kleurenpracht.

Colortwist, wat een prachtig garen

Andere ideeën?

Ik heb nog wel andere ideetjes om te maken van deze prachtige bollen. Een hesje of luchtige poncho zou ook prachtig zijn. Maar ik ben er nog niet helemaal uit wat het nu uiteindelijk gaat worden, want die sjaal is en blijft toch ook wel heel erg mooi.

Heb jij nog leuke ideeën over wat je van dit prachtige garen zou kunnen maken?

 

'm(i)e'
Door

'm(i)e'

op 27 Mar 2015

ik heb 3 prachtige bollen unicat verloopgaren liggen voor sjalen maar ik mag verdorie niet haken of breien van meneer doktoor ( tenniselleboog )

Tine
Door

Tine

op 22 Jan 2016

Wat jammer voor je...ik heb net zelf 4 bollen gekocht. wat ga je nu met je bollen doen? Verder verkopen misschien? Groetjes en vooral veel beterschap, Tine

Rebecca
Door

Rebecca

op 28 Apr 2015

Vind het fantastisch mooi garen maar zou er een sjaal mee willen breien maar vind geen leuk patroon

Reactie plaatsen