Page content

Mijn lekker warme gebreide wegkruipvest

article content

Mijn lekker warme gebreide wegkruipvest

Bij het schrijven van deze blog heb ik hem aan: mijn lekker warme gebreide wegkruipvest. Hoewel de lente in aantocht is, hebben we nog wel wat koude avonden en ochtenden te gaan en dan kruip ik lekker op de bank of achter de computer met mijn vest aan.

Ik heb hem een paar jaar geleden gebreid en het is mijn favoriete vest omdat  ik hij zo lekker warm en zacht en comfortabel te dragen is. Ik heb dit vest gebreid met het garen Phildar Douce in de kleur naval (nr. 22). Dit pluizige polyester garen lijkt net badstof.

gebreide-wegkruipvesten-1

Het patroon is afkomstig van Bergere de France uit het boek Breicreaties 2012/2013 en in het patroon wordt uitgegaan van het eigen garen Teddy, in de kleur Ardoise.

gebreide wegkruipvest

Het patroon is nog te verkrijgen via Bergere de France en bij de Hobbydoos als breipakket te bestellen.

Andere voorbeelden van wegkruipvesten

Vesten zijn helemaal “in”  en in de winkels kom je zoveel mooie voorbeelden tegen. Maar als je, net als ik, je vest liever zelf maakt, heb je ook heel veel keus.

Ik ben op zoek gegaan naar mooie voorbeelden van wegkruipvesten en ik wil ze hieronder graag laten zien. Dit zijn allemaal gratis patronen……

Allereerst voor de haakliefhebbers onder ons:

Vonnes Creaties laat op youtube een filmpje zien hoe je heel eenvoudig met alleen maar vasten een winters wegkruipvest kunt haken.

Op ravelry kom ik nog een gratis patroon van een gehaakte wegkruipvest tegen in een mooie groene kleur. Dit is een ontwerp van Vicky Howell.

gebreide wegkruipvest

En dan nog een paar gebreide voorbeelden:  

Voor mijn jongste dochter ga ik aan de slag met dit vest waarvan het patroon gratis te bestellen is op de website van Scheepjeswol.

gebreide wegkruipvest

Het vest is gebreid met het garen Scheepjes Stone Washed XL en is superzacht door de combinatie van katoen en acryl waarvan het garen is gemaakt.

gebreide wegkruipvest

Dit gratis patroon van een mooi eenvoudig vest met een sjaalkraag is te vinden op de website van ouderwetsbreien.nl. Het patroon is van Bergere de France. Ik zou dit vest zelf breien met een garen die iets warmer en ‘wolliger’ aandoet.

En als laatste laat ik nog  een voorbeeld zien van een vest waarvan het patroon gratis te downloaden is op www.garnstudio.com. Dit is maar één voorbeeld van de verschillende mooie wegkruipvesten die op deze site te vinden zijn.

gebreide wegkruipvest

Bij het schrijven van dit blog begint het bij mij alweer te kriebelen….. ik ben nog lang  niet uitgebreid

😉

Heb je ook een warm winters wegkruipvest gehaakt of gebreid die je dagelijks aandoet? 

E-book "42 brei- en haakpatronen!
GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:
Wij hebben ook een hekel aan spam
Babette
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken.Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle & leuke producten te creëren zoals de Mini Mystery's en de Mystery Blanket.Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!

Comment Section

4 reacties op “Mijn lekker warme gebreide wegkruipvest


Door tineke van der meijden op 20 maart 2016

heerlijk zo’n vest heb ik ook ,maar nu zoek ik een soortgelijk vest voor mijn man, die heeft het soms ook best koud, heeft iemand voor mij een patroon , bij drops kan ik het niet vinden?? bvd


Door Diane op 20 maart 2016

Heeft iemand voor mij dit patroon? Wil nl niet het hele pakket bestellen.


Door tineke van der meijden op 21 maart 2016

bij drops kun je mooie patronen vinden zomaar gratis !


Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.