Mooie sjaal haken met leuke patronen, nu het weer koud wordt - Breiclub.nl
Het wordt weer kouder

Nu het echt weer kouder wordt is het voor mij zeker weer tijd om een heerlijk mooie sjaal te gaan haken. Vorig jaar haakte ik voor de rest van het gezin allerlei sjaals en mutsen en dit jaar liggen de wanten en mutsen ook alweer klaar. Maar ik begin nu eerst eens aan een lekkere wintersjaal voor mezelf. Ik neem jullie mee in mijn zoektocht naar leuke patronen.

Een leuk, schattig setje

Via Pinterest kwam ik op dit schattige setje. Het patroon komt van studio Mojo en vind je hier.

De sjaal wordt gemaakt met de reliëfsteek en dat ziet er altijd geweldig uit. Dit setje kies ik niet voor mezelf, maar ik ga ‘m zeker nog eens maken. Ik zie het al voor me in een mooie lichte kleur, leuk voor bijvoorbeeld m’n kleine nichtje.

Een lekkere chunky colsjaal

Heb je nu meer zin in een colsjaal dan kun je deze eens proberen van just be crafty.

Het patroon is erg makkelijk. Door in de achterste lussen te haken krijg je een mooi effect. En met een lekker dik garen ben je ook nog snel klaar. Een colsjaal maakte ik pas al voor mezelf, dus deze wordt het nu niet, maar hij lijkt me wel leuk om eens aan iemand cadeau te doen. Sowieso vind ik deze kleur fantastisch.

mooie sjaal

Durable chunky

Deze sjaal ziet er ook heerlijk uit voor de winter. Je haakt deze sjaal met durable chunky, waardoor je een heerlijk dikke, warme sjaal krijgt. Deze sjaal haak je gewoon heen en weer, het voordeel is dan dat je hem zo lang kunt maken als je zelf wilt. De techniek is ongeveer hetzelfde als bij de colsjaal, je haakt halve stokjes in de achterste lus. In het patroon kun je lezen hoe je dit doet. Het patroon vind je hier.

En wil je het nu helemaal afmaken dan haak je er ook nog een bijpassende muts bij. Deze sjaal bewaar ik ook nog even. Als ik hem ga haken dan wil ik dat met het dit garen doen en daar moet ik nog even voor sparen (en ik heb eerst ook nog een ander garen van durable op m’n verlanglijstje staan, daar horen jullie later meer over).

mooie sjaal

Yarnspirations

Het patroon waar ik mee aan de slag ben gegaan is van yarnspirations. Met een paar bolletjes Saskia van de wibra lekker goedkoop en een niet al te ingewikkeld patroon om s’avonds in de bank lekker aan te haken. Een mooie lange sjaal waar ik het deze winter vast niet koud mee ga krijgen.

Hier vind je het patroon .

mooie sjaal

Ben jij al begonnen aan een lekkere warme wintersjaal?

Groetjes Nicole

Saskia van Studio Mojo
Door

Saskia van Studio Mojo

op 08 Nov 2017

Hoi Nicole, Super leuk dat je mijn reliëfsjaal noemt in je bericht! Ook de andere sjaals die je hebt uitgezocht zien er super uit. Veel plezier met maken en dragen van de Yarnspiration sjaal! Groetjes, saskia

Reactie plaatsen