Warme hoofdband haken, inspiratie en patronen - Breiclub.nl
Een lekkere warme hoofdband kan niet achter blijven

Een lekkere warme hoofdband kan niet achter blijven

Nu de warme wintersjaal ondertussen af is kon ik het niet laten om er ook nog een lekker warme hoofdband bij te haken. Want zoals altijd bleef er weer een restje over.

Mijn favoriete patronen

Dus laat ik jullie dan meteen zien welke mooie hoofdbanden ik vond. In het verleden haakte ik er al verschillende. Het is zo’n projectje dat snel af is en waar je ook je restjes mee weg kan werken.

Met een kabel

warme hoofdband

Ik maakte deze hoofdband met een kabel patroon. Ik gebruikte Stylecraft special dk Charcoal. Maar zoals je kunt zien, of dat vind ik tenminste, komt daardoor het patroon niet helemaal mooi uit.

Het is wel nog steeds een van mijn meest gebruikte hoofdbanden. Ik heb nogal snel last van de koude wind buiten, dus dan is zo’n hoofdband ideaal. Ik kwam in mijn archief met foto’s deze hoofdband nog een keer tegen, met een ander garen. Ik denk dat ik deze alleen te klein heb gemaakt, want ik kan met niet herinneren dat ik deze heb gebruikt.

warme hoofdband

Het patroon vind je hier.

Met een knoopje

Deze hoofdband met een knoopje in het midden maakte ik ook al eerder. Die van mij lukte niet zo goed, dus heel veel heb ik deze niet gebruikt. Maar het patroon vind ik prachtig en het is zeker ook een projectje wat zo klaar is. Mocht ik ooit nog tegen een mooi pluizig wolletje aanlopen waarmee je dat pluizige effect krijgt, dan ga ik deze zeker nog eens maken.

warme hoofdband

Het patroon van deze hoofdband vind je hier.

Met een strik

warme hoofdband

Deze hoofdband van The Velvet acorn vind ik helemaal fantastisch. Sterker nog, als ik de loterij win koop ik alle patronen en de benodigde wol en maak ik alles. Deze hoofdband vind ik zo mooi omdat hij niet standaard is maar ook niet overdreven. Precies waar ik van hou.

Ik heb deze nog niet gemaakt, maar dat gaat zeker wel gebeuren, al moet ik dan wel gaan kiezen welk patroon ik ga maken van deze ontwerpster. Wil je dit patroon kopen dan kan dat via deze link.

Met een twist

Deze hoofdband met een twist erin van allaboutami lijkt me ook een mooie uitdaging. Het ziet er op het eerste gezicht ingewikkeld uit maar ik vermoed dat het wel mee valt. Wat ik aan deze hoofdband leuk vind is dat je deze zo te zien best in allerlei maten kunt maken en de dikte of het merk van de wol maakt volgens mij ook niet zoveel uit.

warme hoofdband

De hoofdband die ik nu gekozen heb

Voor bij mijn sjaal, die ik in de vorige blog koos (en die ondertussen af is) koos ik voor deze hoofdband van mamainastitch. Omdat het qua steek wel wat lijkt op de sjaal, en het me goed te doen leek met het restje wat ik nog overhad. Dat bleek ook zo te zijn. De hoofdband is al af, nu probeer ik nog een paar wanten te maken en dan ben ik zeker klaar deze winter.

warme hoofdband

Heb jij al iets voor jezelf gehaakt deze winter?

Groetjes Nicole

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 20 Nov 2017

Dank voor de inspiratie, leuke patronen. En inderdaad, de patronen van Velvet Acorn zijn fantastisch! Groetjes, Akkelien

Gerry Maassen
Door

Gerry Maassen

op 11 Jan 2019

Is de hoofdband het patroon ook in het Nederlands

Reactie plaatsen