Gastblogster Amilishly schrijft dit keer over Minimalistisch haken
Gastblogster Amilishly schrijft dit keer over Minimalistisch haken

Gastblogster Amilishly schrijft dit keer over Minimalistisch haken

Minimalistisch wat? Minimalistisch haken. Een stroming die ontstaan is door mensen die minimalistisch leven. Het streven is maar aan één project tegelijk te werken en alleen daar een beperkte voorraad aan garen voor te hebben – want uitpuilende wolmanden?? Klinkt bekend toch?

Vaak is het garen in neutrale tinten en juist door textuur te creëren in het werk, blinkt het werk uit. Eén regel die aangehangen wordt is één in, éen uit. Dit zodat er niet te veel projecten liggen te wachten op liefde en aandacht (Ik beken: schuldig). Er wordt vaak met één of twee kleuren gewerkt.

Hoe ziet dat er dan uit?

Twee minimalistische haaksters die ik graag volg op instagram zijn Miniyarnism en Miskunn. Deze dames hebben allebei een eigen stijl en de textuur in hun projecten is echt prachtig. Ik volg ze graag om zelf weer inspiratie op te doen voor eigen ontwerpen en projecten.

Miniyarnism  (linkje opent de instagram pagina ;) )


Een echte minimalist, designer en werkt met natuur- en grijstinten. Simpel is haar streven en ze weet met de meest simpele steken – vasten en lossen – iets moois te maken.

Miskunn

Een tijd geleden was ze nog één en al kleur, maar dat heeft ze ingeruild voor natuurlijke tinten en textuur. En het resultaat is echt prachtig. Haak – en ook breiwerk om verliefd op te worden.

Enthousiast?

Gelijk aan de slag met uw eigen minimalistische project? Neem dan eens een kijkje bij dit prachtige garen van het merk Onion.

Heeft u of heb jij een favoriete minimalistische designer?

Laat dan een linkje achter in de reacties :) Zo kunnen we elkaar verder inspireren.

Liefs, Amilishly

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 20 Feb 2018

Mooi! Ik ben die twee Instagrammers direct gaan volgen. Zelf vind ik projecten in één kleur ook wel mooi. Ik heb die Zeeuwse meebreideken aan één stuk gebreid in één kleur en dat is nog steeds mijn favoriete dekenproject! Maar aan één ding tegelijk werken... Dat gaat me echt niet lukken :-D Groetjes, Akkelien

Reactie plaatsen