Haken in het openbaar, altijd en overal - Breiclub.nl
Haken in het openbaar

Haken in het openbaar? Ik ben dol op haken, en doe dit niet alleen thuis. Toch merk ik dat er soms best een taboe is op haken in het openbaar, maar dat het ook leuke reacties op levert..

Haken in het openbaar

Haken doe ik het liefste in iedere vrije minuut. Als ik ergens zit te wachten vind ik het altijd vreselijk als ik geen haakwerkje mee heb. In de wachtkamer van het ziekenhuis bijvoorbeeld. Je weet maar nooit hoe lang het gaat duren tot je aan de beurt bent, en wat is er dan fijner om lekker te zitten haken?

Ik heb altijd een meeneemproject. Dat zijn vaak projecten waarbij je niet te veel hoeft na te denken, en die je kunt makkelijk meenemen. Vaak heb je er niet te veel kleurwisselingen, dus niet te veel garen soorten voor nodig.

Ik heb een speciale tas, die altijd klaar staat, want je weet maar nooit…..

Haken in het openbaar

Haken in de trein

Ik reis niet vaak met de trein, maar als ik dat eens doe gaat mijn haakwerkje mee. Ik krijg dan veel verschillende reacties. Regelmatig hoor ik mensen gniffelen als ze langs lopen, of krijg je zelfs opmerkingen als: “ Kijk die oude taart eens breien”.

Ik moet dan in mezelf lachen, wat ten eerste ben ik niet oud (33) en ten tweede zit ik te haken 🙂 Ik trek me er niks van aan. Ook krijg je leuke reacties.

Een poosje terug zat ik in de trein te haken, toen er een dame en heer van rond de 50 bij me kwamen zitten. Ik raakte door mijn haakwerk in gesprek met de dame. Wat me nog het meeste bijgebleven is, is haar opmerking: “wat bijzonder dat je zit te haken. Veel mensen van jouw leeftijd of jonger zitten alleen maar in hun telefoon en sluiten zich af van alles en iedereen om hen heen”.

Daar had deze dame wel gelijk in. Toen ik rondkeek in de coupe zag ik alleen maar mensen in hun telefoon of laptop zitten, allemaal met iets voor hunzelf bezig. Er werd bijna niet gesproken. (en niet alleen mensen van mijn leeftijd of jonger). Het was een leuk en gezellig gesprek, en de treinrit van ruim een uur was zo voorbij.

Haken in het openbaar

Op vakantie

Als we op vakantie gaan, neem ik mijn haakwerkje ook altijd mee. Regelmatig gaan mijn jongens lekker spelen, is mijn man foto’s aan het maken, en ja, wat ga ik dan doen…. Ik kan rustig zitten niks doen, of lekker gaan haken.

Zo heb ik op al heel veel plekken gehaakt. Op een hunebed in Drente, in de dierentuin, in heel veel speeltuinen, in een vlindertuin, op een bankje op de hei of in het bos…. en ga zo maar door. Heerlijk om te doen!

En natuurlijk ook in de auto, als manlief rijd.

Haken in het openbaar

Bij het sporten van de jongens

Ook gaat mn haakwerkje mee als de jongens gaan sporten. Ik heb heel wat afgehaakt in de 4 jaar dat ik met de jongens voor zwemlessen naar het zwembad ging.

Maar nu ook als ze volleybal wedstrijden hebben enz. Dan zit ik heerlijk te kijken en te haken tegelijk. Haken is voor mij echt ontspannen, en dat doe ik het liefste overal. Soms moet ik er even doorheen als mensen kijken en opmerkingen maken, maar het genieten van het haken staat voorop.

Haken in het openbaar

Ikzelf haak overal als ik de kans krijg. Haken jullie wel eens in het openbaar?

Toos wij hoven
Door

Toos wij hoven

op 22 Feb 2016

Ik vind het ook zo gezellig om te haken doe het ook overal als mogelijk is, beter dan met de mobiel zitten spelen !

Reactie plaatsen