mamaponcho haken - lekker warm! Breiclub.nl
Mamaponcho haken

Mamaponcho haken: We hebben al weer een paar dagen mooi weer gehad. Maar het kan ook nog wel fris zijn. Daarom laat ik in deze blog zien hoe je een mamaponcho haakt.

Ik heb zelf een dochtertje van negen maanden en zij vindt het heerlijk om gedragen te worden. Maar ja het is wel lekker voor haar als voor mij als we er een beetje warm bij lopen. En vooral als je op je buik draagt kan je jas niet meer helemaal dicht. En om te voorkomen dat je een gigantische jas aan moet is er dus de mamaponcho.

Wat is een mamaponcho?

Een mamaponcho is een poncho die je aan kunt als je je kindje in een draagzak of doek draagt. En de poncho is zowel voor als je je kindje op je buik en op je rug draagt. Want als je baby wat ouder wordt is het fijner om op de rug te dragen.

Ik heb op mijn eigen blog twee keer over de mamaponcho geschreven: hier en hier. Omdat ik het zo leuk vind om te maken! En daar lees je ook de verhalen achter de poncho’s

Ik heb de mamaponcho een aantal keer gehaakt. En elke keer was het resultaat weer anders door het gebruik van verschillende kleuren.

Deze heb ik in 1 kleur gehaakt. Ik heb hiervoor 7 bollen Royal van zeeman gebruikt en ik haakte met naald 4,5.

Mamaponcho haken

Bij deze heb ik twee kleuren gebruikt. De boorden, onderkant en de tussenstukken waarmee je ze aan elkaar haakt heb ik dus in een andere kleur gedaan. Hiervoor heb ik ook Royal van zeeman gebruikt. Van grijs heb ik 6 bollen gebruikt en van groen 1.

Mamaponcho haken

En bij deze heb ik ook twee kleuren gebruikt maar wisselde ik na elke drie toeren. Hiervoor heb ik Saskia van de wibra gebruikt. Van elke kleur heb ik 3,5 bol gebruikt. Ook hier haakte ik met naald 4,5.

Mamaponcho haken – patroon

Het patroon van de mamaponcho heb ik op de site van het haakbeest gevonden. Ik heb zelf wel een aantal aanpassingen gedaan. De boord heb ik wat hoger en smaller gemaakt. Anders vond ik het wat te koud.

Mamaponcho haken

Hebben jullie ook al eens een mamaponcho gehaakt?

Francien
Door

Francien

op 29 May 2016

Ik heb hem ook gehaakt. Vooral het gat voor het hoofdje van het kindje heeft toch wel wat moeite gekost. Toen hij klaar was is hij wel veel gedragen. Leuk dat jullie hem delen.

Jsne
Door

Jsne

op 14 Aug 2016

Ben er mer bexig geweest, maar kwam er niet uit

annita.keuterickx@gmail.com
Door

annita.keuterickx@gmail.com

op 20 Jan 2020

Ik kan het patroon niet vinden. Ik vind de grijze van de schoonzus mooi. Is het patroon te koop?

Reactie plaatsen