Bloempjessteek voor een mooi luchtig effect - Breiclub.nl
Haakstekenalfabet: De bloempjessteek

Deze keer gaat mijn blog over de bloempjessteek. Wat een heerlijke vrolijke steek. En helemaal niet moeilijk om te haken.

Op de laatste dag dat de v&d officieel open was, dus nog voordat ze failliet waren, zag ik daar de haakbijbel liggen.. En ook nog eens voor een schappelijk prijsje. Dus ja die kon ik echt niet laten liggen. Ondanks de scheve blikken van mijn man. Want er staan ook al heel wat haak- en breiboeken in de kast. Maar je kunt er nooit genoeg hebben.

bloempjessteek

Ik vind het een mooi boek waar alle steken heel goed in beschreven worden.

Bloempjessteek

Op zoek naar een leuke steek om te haken kwam ik de bloempjessteek tegen. Deze zag er zo leuk uit dat ik daar maar eens mee begonnen ben. Ik vind het een makkelijke steek met een heel leuk effect. Je haakt met stokjes en halve vasten. Dus het is een steek die ook zeer geschikt is voor beginnende hakers.

Beschrijving

Aantal steken: je haakt een lossenketting die deelbaar is door 2+1, en nog 2 keerlossen

Stap 1: 1 stokje in de 4e losse vanaf de haaknaald, 1 stokje in elke losse tot het einde, keren

Stap 2: 1 losse, 1 stokje overslaan, *1 stokje in volgende stokje, 1 halve vaste in volgende stokje; herhaal vanaf * tot het einde, de laatste halve vaste in keerlosse, keren

Stap 3: 3 lossen (tellen als eerste stokje), volgende stokje overslaan, *1 stokje in volgende stokje, 1 stokje in volgende halve vaste; herhaal vanaf * tot eind, laatste stokje in keerlosse, keren

Stap 4: stap 2 en 3 herhalen totdat je werk groot genoeg is

bloempjessteek

Met deze steek krijg je een mooi luchtig effect. Het is wat doorzichtig. Dus ideaal voor bijvoorbeeld een luchtige deken of een zomers sjaaltje. Je kan eigenlijk alle garen en diktes ervoor gebruiken.

Omdat mijn werkje uiteindeljk iets te doorzichtig werd heb ik geen eindresultaat dat ik kan laten zien. Maar het is zo’n leuke steek dus wou ik hem toch met jullie delen.

Hebben jullie de bloempjessteek al eens gebruikt? En zo ja waarvoor dan?

Ik zou het heel leuk vinden om foto’s te zien.

Marianne
Door

Marianne

op 01 Jun 2016

Hallo , Ik heb geen Ebook ,kan ik dan wel de haakbijbel kopen bij een winkel ...

Paula
Door

Paula

op 05 Jun 2016

Boekenvoordeel verkoopt ook dit boek

Marianne
Door

Marianne

op 19 Jun 2016

Zal eens kijken of hier in de buurt zo,n winkel staat.

Yvonne
Door

Yvonne

op 05 Jun 2016

Ik heb de haakbijbel eventueel voor je te koop in mijn webshop www.littlethings-shop.nl voor de normale prijs van 9,95 (eventueel verzenden kost 3 euro). Gr. Yvonne

Lida
Door

Lida

op 05 Jun 2016

Ja hoor ik heb hem bij de euro shop gekocht. Erg leuk om te hebben heel duidelijke beschrijving van de steken.

Reactie plaatsen