Leuke theekip als moederdagcadeau - Breiclub.nl
Het is weer bijna zover: Moederdag!

Ena wat is er nu leuker dan een zelf ge(h)(m)aakt cadeautje geven?! Vorig jaar haakte ik deze leuke theekip. Een kooppatroon van Christel Krukkert. Ik vond haar zo leuk! En toepasselijk: mijn moeder spaarde namelijk theezakjes. Ik had de mandjes dan ook rijkelijk gevuld met verschillende theezakjes.

Het patroon kan je kopen op www.christelkrukkert.nl en kost 3,95 euro, een normale prijs.

Het bestellen, betalen en downloaden van het patroon verliep zonder problemen.

In het patroon staat duidelijk vermeld welke materialen je nodig hebt en ook de hoeveelheid gewicht aan garen: altijd een pluspunt. Het origineel wordt gehaakt met Phildar Coton 3, maar ik haakte de theekip met Pingouin Esterel.

Het patroon begint met een ketting van 2 lossen, waarbij je 6v in de eerste losse haakt. Dit heb ik vervangen door de magische ring. Het werk voor mij makkelijker en het resultaat is vaak strakker en mooier.

Je hoeft geen lastige steken te kennen voor dit patroon: enkel de losse, vaste en halve vaste worden hier gebruikt.

leuke theekip

Het is leuk om aan de kip te werken, het kuikentje vereist iets meer priegelwerk. Wel vond ik het jammer dat er geen stap-voor-stap foto’s in het patroon staan. Dit vraagt soms om goed, geconcentreerd lezen, want vooral bij de staart van de kip en de vleugeltjes van het kuikentje was het soms even puzzelen.

Het kuikentje houd een theelepeltje vast; leuk bedacht! Het is een leuk, origineel patroon en zeker een leuk cadeautje voor Moederdag!

Om het helemaal af te maken zat er natuurlijk nog een doos bonbons bij en een ander leuk cadeautje. Cadeaufolie eromheen, strikje en lintje erbij; en klaar was mijn Moederdagcadeau!

Wat (h)(m)aak jij dit jaar voor Moederdag?

leuke theekip

Reactie plaatsen