Moederdag, hartjes doen het altijd goed -Breiclub.nl
Moederdag

Het is bijna weer Moederdag yay! Het mooie weer komt er aan en…Moederdag.

Moederdag wordt gevierd op de tweede zondag in mei. Het wordt gevierd te ere van het moederschap.. Deze dag worden de moeders verwend en krijgen ze speciale aandacht.

De moeders krijgen ontbijt en kleine cadeautjes. Van de kinderen zijn dit vaak zelfgemaakte knutseldingetjes. Op de peuterschool, kleuterschool en de basisschool besteden de juffen en meesters hier aandacht aan. Wat super leuk is en de kinderen vinden dit vaak spannend en leuk om te doen.

De kinderen mogen niks zeggen wat ze in het geheim gemaakt hebben en moeten dit ook nog verstoppen op een plek waar hun mama nooit komt…moeilijk is dat!!

Mama’s komen toch overal…

Maar goed het idee is “Hart”stikke leuk. Ik heb ook vele cadeautjes en presentjes gekregen. De meeste (eigenlijk alle ) cadeautjes heb ik zorgvuldig bewaard J

Van tekeningen tot armbanden/kettingen. Vooral de knutsels met handafdruk vond ik erg mooi.

Toen ik op de peuterschool werkte als juf; zat er altijd wel een knutselwerkje/Moederdag of Vaderdag cadeau bij met een handafdruk van hun peuter/kindje. Altijd leuk ; een blijvende herinnering!

Hartjes doen het ook altijd goed. Ik heb vele hartjes voorbij zien komen.

Ik zag een leuke hartjesslinger bij Freubelweb.

Ik heb direct mijn bolletjes katoen en haaknaald gepakt en ben hiermee aan de slag gegaan. Ik ga voor de zoete kleurtjes. Logisch toch. Ik heb hier restjes katoen gebruikt. Ik had mooi genoeg voor wat hartjes.

Het is een leuk patroon en het is een echt mooi hartje.

Het zijn allemaal losse hartjes waarvan je een mooie slinger kunt maken. In de kleuren die jij graag wilt. Ook is het een idee om ze op een dekseltje van een jampotje te plakken.

Zie http://www.carosatelier.nl/blogs/blog/hartjespotjes

Het is een mooi patroon en erg leuk om te maken en te geven. In het potje kun je snoepgoed doen. De hartjes met leuke teksten doen het altijd goed ;-)

Op Pinterest zijn genoeg voorbeelden van leuke gehaakte hartjes. Keuze genoeg voor een geslaagd zelfgemaakt cadeautje!

Welk hartje spreekt jou het meest aan!?

Groet, Ingrid

www.hobbydingen.wordpress.com

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen