Bedankje voor de juf, leuke ideeën en inspiratie - Breiclub.nl
Niet te vergeten, een bedankje voor de juf

In mijn vorige blog kon je lezen over de 33 kikkers die ik haakte voor de stage klas van mijn man. Wat natuurlijk niet kon ontbreken was een bedankje voor de stagebegeleidster/juf.

Ook hier had ik al meteen wat leuke ideeën bij, maar ik kon niet echt iets vinden wat volledig naar mijn zin was, dus besloot ik met wat afbeeldingen maar gewoon aan de gang te gaan.

Eerst ideeën opdoen

Allereerst ging ik natuurlijk weer via Pinterest op zoek naar leuke patronen. Ik stuitte op een hoop leuke dingen, waarvan ik een aantal links meteen met jullie zal delen. Helaas zijn het niet allemaal patronen. Dat is moet ik zeggen wel een dingetje wat mij steeds vaker overkomt. Dan zie ik iets geweldigs op Pinterest, maar dan kan ik het patroon niet vinden. Toch deel ik deze links met jullie, gewoon omdat ze zo leuk zijn.

Het eerste idee was een leuke omgehaakte pot, met een deksel van een thee pot. Omdat mijn man en de juf altijd thee drinken vond ik deze wel toepasselijk. Maar ik had niet zo heel veel zin meer in dit ‘gefriemel’ omdat de kikkers al genoeg gefriemel waren haha, dus besloot ik verder te zoeken. De afbeelding van het haakwerk vind je hier.

Cup cozy’s

Ik denk vorig jaar zag je veel van deze patronen voorbij komen, die van de zogeheten cup cozy’s. De mok die ik omgehaakt heb lijkt hier wel op, alleen gebruikte ik 2 knopen en besloot ik vooral op gevoel te haken, met daarbij de mok die ik wilde omhaken.

Deze cup cozy vindt je op de pagina van allaboutami.

Nog een erg leuke, die niet per se voor de juf leuk is, die ik vooral erg grappig vond is deze van haakmaarraak. Een van een paashaasje, leuk om eens te maken rond Pasen.

bedankje

Aan de slag

Ik had nog een erg mooi restje van Durable yarn liggen en daarmee haakte ik een leuke mok om voor de juf.

bedankje

De mok is er een van Ikea, die misschien wel meer mensen in hun kast hebben staan. Dus voor die mensen voeg ik de beschrijving toe van de mok die ik heb omgehaakt. Heb je een andere mok dan wordt het meten, meten, meten.

bedankje

Ik begon met het opzetten van 30 lossen.

Rij 1 t/m 4: allemaal vasten

Rij 5: 2 vasten in de eerste steek, verder vasten tot het einde

Rij 6 & 7: allemaal vasten

Rij 8: 2 vasten in de eerste steek, verder vasten tot het einde

Rij 9 & 10: allemaal vasten

Rij 11: 2 vasten in de eerste steek, verder vasten tot het einde

Rij 12 & 13: allemaal vasten

Vervolgens haakte ik vasten rondom en maakte ik onder en boven een lusje. Heel simpel dus. Als laatste naaide ik 2 knopen op het lapje en klaar is de mok.

bedankje

Voor de bloemetjes gebruikte ik ByClaire nr. 1 en het patroon dat weet ik niet meer precies. Ik heb hier ook vooral zelf wat gefröbeld, omdat ik de bloempjes op elkaar wilde hebben (dit had ik ook weer ergens gezien, maar niet met een patroon). Zoek via Google of Pinterest naar het haken van bloemen en je vind een hoop patronen, dus dat moet vast wel lukken.

bedankje

Wat ook nog erg leuk is

bedankje

Voor de juffen van onze eigen kindjes haakte ik iets anders, wat vervolgens ook voor de stage juf gehaakt moest worden, omdat mijn man het zo leuk vond.

Voor hen haakte ik het schattentasje van CuteDutch. Een erg leuk, makkelijk patroon. In het tasje zat nog wat lekkers, wat door het tasje dan alleen maar extra leuk is.

bedankje

Het patroon van het schattentasje vind je via de site van cutedutch.

Sowieso een site die de moeite waard is om te bekijken!

Heb jij nog leuke ideeën voor een bedankje voor de juf?

 

Groetjes Nicole

Reactie plaatsen