Aanvulling op mijn hobby!
Aanvulling op mijn hobby!

Aanvulling op mijn hobby!

Haken is al een hele tijd mijn grootste hobby, daarnaast schilder en teken ik ook graag en zo nu en dan rolt er een project onder mijn naaimachine vandaan. Breien heb ik ook geprobeerd maar dat lukte me niet zo goed.  Omdat ik zoveel leuke dingen op breiclub.nl voorbij zie komen, vond ik dat ik het ook maar eens moest gaan leren.

Ik vond een leuk project met verschillende breisteken. Het werd een sjaal, dus recht toe recht aan. Wel zo fijn om mee te beginnen. Het viel me niet tegen, er zaten echt wel ingewikkelde steken bij! Tijd voor een ander project.

Sokken breien

 

Sokken breien staat ook al lang op mijn verlanglijstje dus: sokken wol gekocht en aan de slag! Ik heb ook last van het probleem dat ik, als ik 1 sok af heb geen zin meer heb in nog precies zo’n sok te maken. Dus heb ik mezelf de twee sokken tegelijk methode aangeleerd. Heel fijn!

 Wol spinnen

Nu draag ik thuis, als ik de deur niet meer uit hoef graag geitenwollensokken. Hoe leuk is het om zelf wol te spinnen en daar warme sokken van te breien!

Spinnen met een spinnewiel staat eigenlijk al jaren op mijn lijstje. Wat me tegen hield is de grootte ervan. Want waar laat je zoiets als je er niet mee werkt? Ik ben me er in gaan verdiepen en vond nog een leuke blog op breiclub.nl over spinnewielen.

Eerst heb ik zelf een spintol gemaakt en daar wol mee gesponnen. Ook leuk, maar als je een bol van 50 gram wil ben je wel even zoet.

Uiteindelijk vond ik een “schippertje” op marktplaats. Na een avond YouTube filmpjes kijken lukte het me al aardig!

Mijn eerste bolletje was uiteraard nogal chunky, helemaal niet regelmatig gesponnen  maar trots dat ik was!

Mijn volgende bolletjes heb ik een verfbadje gegeven want ik houd erg van kleur. Ik voelde me net een heks boven de pan met schapenwol.

 

Inmiddels staan mijn schapenwollen huissokken op de pennen en geniet ik enorm van het spinnen! Mijn gezin is iets minder gecharmeerd van de wol  als ik spin ruikt de hele kamer naar schaap… Eerlijk? Ik vind het wel lekker ruiken!

Hebben jullie nog handwerk technieken die je graag zou willen leren? En wat houd je tegen? Ik zou zeggen: gewoon doen! Je wordt er altijd wijzer van!

 

Liefs Else Marie

 

 

Reactie plaatsen