Lang leve de vakantie... gehaakte juffen cadeautjes
Lang leve de vakantie... gehaakte juffen cadeautjes

Lang leve de vakantie…

 
3 kids…3 juffen…3 geschenkjes…
 

 
Bedankt voor het bij-zonder leuke, gezellige, leerrijke en boeiende schooljaar.
 
Aan alle juffen en meesters geniet van de vakantie. Chill, relax, enjoy en we zien elkaar terug in september. Hier in België hebben we namelijk 2 maand vakantie.
 
Lang leve de vakantie…
 
Mijn eerste bijtje … zoem zoem… is ook mijn favoriete haakpatroon van de drie. Dit bijtje is ontworpen door Mariska Vos-Bolman. Op haar website kan je naai-en haakpatronen terugvinden in haar typische stijl. Ik kocht het patroon in haar Etsy shop. Je kan haar ook vinden op Ravelry en amigurumipatterns.net. Het is best een prijzig patroon (6,07 EUR). Je kan ook wel enkele gratis patronen op haar site vinden.

Het bijtje haakt wel super vlot. Ik werkte met Scheepjes Catona en haaknaald 2,5 mm. Niet veel naaiwerk. Wel het hoofdje goed stevig opvullen is de boodschap. De langwerpige veiligheidsoogjes zorgen voor een lieve uitstraling. Bijtje nummer 1 ging mee met de zoon naar de juf van het tweede leerjaar.
Bijtje nummer 2 is eigenlijk een vlinder. Vlinder Viola is een ontwerp van Stefanie Trouwborst voor de Pre Summer Party CAL. Eén van de proefhaaksters maakte er een bijtjesversie van. Het leuke aan dit patroon is dat het een combinatie is met fluffy garen.
Ik haakte met Scheepjes Catona en haaknaald 2,5 mm. Scheepjes Softy zorgde voor de superzachte touch. Dit is een iets moeilijker patroontje als je niet gewoon bent om met dit fluffy garen te werken.
Dit lieve bijtje ging mee met mijn dochtertje naar de juf van de derde kleuterklas.

Bijtje nummer 3 is ook een ontwerp van CuteDutchBijtje Bella. Dit dikkerdje werd volledig gehaakt in Scheepjes Catona en haaknaald 2,5 mm. Deze lieve hommel ging mee naar de klas van mijn pluszoon.
Test test test
 
Spannend… binnenkort verschijnt het nieuwe haakboek van Lilleliis. Ontwerpster Mari-Liis Lille kennen we al van de boeken ‘Betoverende Amigurumiknuffels 1 en 2’. Ik mocht deel uitmaken van het team en dit leuke kikkermeisje testhaken. Ik haakte haar in Scheepjes Softfun en met haaknaald 3 mm. Het moelijkste vond ik nog het borduren van de oogjes. Mijn borduurkunsten staan nog niet volledig op punt…maar ik ben alleszins laaiend enthousiast over dit lieve kikkertje.

De vakantie is ondertussen begonnen…2 maanden vol zon, zee en strand en af en toe een regenbui…
 
Ik wens iedereen een leuke vakantie toe vol zomerse haakprojecten.
 
Breng zeker eens een bezoekje aan mijn FB-pagina…
 
Of volg mij op Instagram @mespetitscalins
 
Ellen
X
Reactie plaatsen