Haakinspiratie: Tasjes haken
Haakinspiratie: Tasjes haken
Haakinspiratie: Tasjes haken
 
No time to waste…
De oeroude slogan van Greenpeace flitst door mijn hoofd…
Het is vijf voor twaalf voor ons milieu.
Genoeg plastieksoep in de zee!!
Hoe kan je nu haken en bijdragen tot een ‘propere’ wereld…hippe tasjes haken is de boodschap. Geen plastieken tasjes meer maar leuke gehaakte netjes in alle kleuren. ‘Market bags’ om het met een hip Engels woord te zeggen.
Kanthaken
 
Het haken in dit kantpatroon zorgt voor een speelser en luchtig effect van je tasje. Het zorgt voor meer karakter en het oogt wat romantischer.
Ik vond het patroon in het boek ‘Meer kant haken’ van Sascha Blase-Van Wagtendonk.
   
 
Je start met de bodem. De bodem bestaat uit toeren van stokjes. Daarna volg je het geschreven patroon of het haakdiagram. Alles staat heel duidelijk en met voldoende foto’s beschreven. Ik werkte met een 100% katoen garen. Je staat ervan te kijken hoe sterk zo een netje wel niet is.
Ik haakte met Scheepjes Catona. De grootte van je haaknaald bepaalt de grootte van je tasje. Ik gebruikte een naald 4 mm. Er gaat best wel veel garen in zo een netje. Ik zocht in de wolvoorraad leuke kleurtjes bijeen en vond het een verrassende combinatie…echt mijn stijl.
Hip boodschappentasje
 
Dit netje was een opdracht uit mijn wekelijkse haakles. Het is een eenvoudiger patroon. Net perfect om ‘s avonds in de zetel te haken.
Voor dit tasje gebruikte ik Scheepjes Softfun.
Handig aan dit netje is dat je het in een buideltje kan vouwen en zo makkelijk in je tas kan stoppen. Het patroon komt uit het haakmagazine‘Aan de Haak’.
 
 
 
Het netje maak je opnieuw zelf zo groot als je wil afhankelijk van je garen én haaknaald. Je werkt het af met een knoopje en een bloempje.
Leuk én milieubewust deze gehaakte tasjes. Je kan veel patronen gratis vinden op het internet. Waag je kans en deel gerust je ervaring en foto’s. Heb je nog tips om milieubewust te haken…let me know…
 
Breng zeker een bezoekje aan mijn FB- pagina…
Of volg mij op Instagram @mespetitscalins
 
Ellen
ingrid
Door

ingrid

op 28 Dec 2018

waar vind ik het patroontje ??? super idee vind ik

Reactie plaatsen