Gehaakte Lappenpoppen van Sascha Blase - Breiclub.nl
Hype: Gehaakte Lappenpoppen

Begin februari is er een super leuk nieuw boek uitgekomen van Sascha Blase: Gehaakte Lappenpoppen. Dit boek is zo’n grote hype geworden, dat hij al binnen een paar dagen uitverkocht was en in herdruk ging. Hoe zou dit komen? Ik ben op onderzoek gegaan.

Ik had het voordeel dat ik het boek via de groothandel kon bestellen, dus ik had hem relatief snel in huis. Thuis ben ik hem meteen door gaan kijken, en snapte al meteen waarom hij zo leuk gevonden wordt.

Er staan enorm schattige lappenpoppen in, die veel mensen aanspreken. De beschrijving is weer ontzettend duidelijk vind ik.

Wat ik ook prettig vind in het boek, is dat er verschillende moeilijkheidsgraden aangegeven worden. Zo staan er makkelijke poppen in, maar ook poppen die een stuk lastiger te maken zijn. Hierdoor kom je tijdens het maken niet echt voor een verassing te staan.

Voorin het boek laat ze van de kikker zien, hoe hij wordt met andere soorten garens. Je ziet dan duidelijk de verschillen in materiaal, maar ook in grootte van de knuffels. Ik vind dit zelf erg positief, omdat je op deze manier ook een duidelijke indruk krijgt wat je verder kan maken.

Hype: Gehaakte Lappenpoppen

Gehaakte Lappenpoppen voor iedereen

Ik dacht dat de lappenpoppen bedoeld waren voor baby’s en peuters. Niks is minder waar. Mijn jongste zoon (7) zag het boek, is hem gaan bekijken en kwam naar me toe met de opmerking: Mama deze moet je maar voor mij maken, dan kan je je nieuwe boek uitproberen.

Hype: Gehaakte Lappenpoppen

Vervolgens kwam mijn oudste zoon (9) naar me toe met de opmerking: Mama als je toch bezig bent, maak deze dan voor mij. Vervolgens vond de dochter van mijn vriendin (12) dat ik er ook wel een voor haar mocht maken.

Ik ben nog even gaan neuzen op internet. En er zijn zelfs al facebook groepen gemaakt, speciaal voor de lappenpoppen. En ook op Pinterest vind je er al een hele boel voorbeelden van.

 Hype: Gehaakte Lappenpoppen

Ik ben helemaal om, en vind het weer een enorm leuk boek.

Hebben jullie hem al in huis? En heb je er al iets uit gemaakt?

gerda
Door

gerda

op 27 Mar 2016

toen ik het boek nog niet had, maar wel een filmpje had gezien op bol.com, liet ik dat aan mijn kleindochter zien van 3,5 jaar. ik had gedacht het nijlpaard voor haar te maken, maar mevrouw koos de prinses. ik heb r van de week meegenomen naar haar en de prinses zat op de rand van de bank op haar te wachten tot ze uit de peuterspeelzaal kwam. het eerste wat ze zei toen ze haar zag zitten: oma, waarom zit die prinses daar op de bank? ik zei dat ze een vriendinnetje zocht. toen zei mijn kleindochter: mag ze dan ook bij ons blijven? en later ging de prinses mee naar bed, niet onder de deken dat zou jammer zijn van haar mooie lange vlecht als die in de war raakte. nee, de prinses zat aan het hoofdeinde van haar bed en kreeg een eigen dekbedje van haar opgevouwen pyjamabroek.

Monique
Door

Monique

op 27 Mar 2016

Ben denk ik een half jaar geleden op zoek geweest naar patronen van (lappen) poppen, lange lijzen, maar kon toen bijna geen patronen vinden. Ben enorm gecharmeerd van de voorbeelden hierboven. Ga het nog even goed lezen, en dan het boek bestellen. Dank.

gina de block
Door

gina de block

op 27 Mar 2016

De kikker heb ik al gemaakt

cool
Door

cool

op 27 Mar 2016

kan het boek niet dawnloaden

Hilde
Door

Hilde

op 28 Mar 2016

Ik heb het boek en heb voor elk van mijn kleinzoontjes een lappenpop gemaakt. Voor mauro 5 jaar de robot, voor Ferre van 2,5 de pinguïn en voor de jongste Obi van 2 maand het schaap. Ik vind ze allemaal even leuk! Echt een boek dat iedereen moet hebben 😊

Marlies Wetterhahn
Door

Marlies Wetterhahn

op 29 Mar 2016

Mij lukt het ook niet

Reactie plaatsen