Gehaakte Lappenpoppen van Sascha Blase - Breiclub.nl
Alles over haken
Babette Nijhof
Alles over haken
1 min
6

Hype: Gehaakte Lappenpoppen

1 min
6

Begin februari is er een super leuk nieuw boek uitgekomen van Sascha Blase: Gehaakte Lappenpoppen. Dit boek is zo’n grote hype geworden, dat hij al binnen een paar dagen uitverkocht was en in herdruk ging. Hoe zou dit komen? Ik ben op onderzoek gegaan.

Ik had het voordeel dat ik het boek via de groothandel kon bestellen, dus ik had hem relatief snel in huis. Thuis ben ik hem meteen door gaan kijken, en snapte al meteen waarom hij zo leuk gevonden wordt.

Er staan enorm schattige lappenpoppen in, die veel mensen aanspreken. De beschrijving is weer ontzettend duidelijk vind ik.

Wat ik ook prettig vind in het boek, is dat er verschillende moeilijkheidsgraden aangegeven worden. Zo staan er makkelijke poppen in, maar ook poppen die een stuk lastiger te maken zijn. Hierdoor kom je tijdens het maken niet echt voor een verassing te staan.

Voorin het boek laat ze van de kikker zien, hoe hij wordt met andere soorten garens. Je ziet dan duidelijk de verschillen in materiaal, maar ook in grootte van de knuffels. Ik vind dit zelf erg positief, omdat je op deze manier ook een duidelijke indruk krijgt wat je verder kan maken.

Hype: Gehaakte Lappenpoppen

Gehaakte Lappenpoppen voor iedereen

Ik dacht dat de lappenpoppen bedoeld waren voor baby’s en peuters. Niks is minder waar. Mijn jongste zoon (7) zag het boek, is hem gaan bekijken en kwam naar me toe met de opmerking: Mama deze moet je maar voor mij maken, dan kan je je nieuwe boek uitproberen.

Hype: Gehaakte Lappenpoppen

Vervolgens kwam mijn oudste zoon (9) naar me toe met de opmerking: Mama als je toch bezig bent, maak deze dan voor mij. Vervolgens vond de dochter van mijn vriendin (12) dat ik er ook wel een voor haar mocht maken.

Ik ben nog even gaan neuzen op internet. En er zijn zelfs al facebook groepen gemaakt, speciaal voor de lappenpoppen. En ook op Pinterest vind je er al een hele boel voorbeelden van.

 Hype: Gehaakte Lappenpoppen

Ik ben helemaal om, en vind het weer een enorm leuk boek.

Hebben jullie hem al in huis? En heb je er al iets uit gemaakt?

 

Reacties
Categorieën