Tentoonstelling Breien! Fries museum in Leeuwarden - Breiclub.nl
Breien! - In het Fries museum

Tentoonstelling Breien! Verassende kledingstukken, bijzondere installaties en een heus sprookjesbos. Ontdek de kunst van het breien in Friesland. Van 17 oktober tot 28 augustus te bewonderen in het Fries museum in Leeuwarden.

In dit blog komen de leukste en meest bijzondere werken voorbij. Alles zien? Ga er langs!

Tentoonstelling Breien! 

Tentoonstelling Breien

Tentoonstelling Breien

Treed  binnen in een wondere wereld waar dingen uit het dagelijks leven gebreid zijn en de verhalen van vroeger tot leven komen. In het sprookjesbos wordt je letterlijk onderdeel van het sprookje en van het breiwerk. Kon je deze jas maar altijd dragen.

Tentoonstelling Breien

Tentoonstelling Breien

Naast het surrealistische van een sprookjesbos zijn er ook vele realistische breiwerken te vinden. Denk hierbij aan een gebreide high tea  of ontbijt buffet. Lees mijn eerdere blog over etenswaren haken!  De precieze reden waarom ik van realistische breiwerken houd kan ik niet zeggen. Waarschijnlijk komt het doordat realistische breiwerken het “mooier” maken. Wanneer er een boterham gebreid wordt is het breiwerk egaler en zachter dan de echte boterham.

Tentoonstelling Breien

Tentoonstelling Breien

Er werd ook breiwerken van wedstrijd deelnemers tentoongesteld. Dit maal was het thema van de wedstrijd: mutsen. En wat kwamen er leuke dingen voorbij! De ultieme favoriet is de slangen muts. Origineel, leuk en knap gemaakt.  Kijk voor mogelijk andere wedstrijden en meer informatie op www.friesmuseum.nl/breien.

Naast breiwerken tentoonstellen organiseert het Fries museum ook neven activiteiten die de ervaring nog beter maken. Zo waren er museum breisters aanwezig die bezoekers tips gaven en vragen beantwoorden.

Wanneer ga jij langs en vertel  je wat jouw favorieten zijn?

Over de schrijver
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken. Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle; leuke producten te creëren. Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!
Thea
Door

Thea

op 11 Aug 2016

Merel, bedankt voor de tip! Ziet er leuk uit. Dat gaan we zeker doen!

Jell6
Door

Jell6

op 14 Aug 2016

Vandaag een soort breimachines, met bekende breiers, Lorét Carmen. e. a.

Elly
Door

Elly

op 14 Aug 2016

Vandaag geweest, favoriet t oude kantwerk en babyhemdjes. Denk naalden 1 onvoorstelbaar wat een werk dat geweest moet zijn bij kaarslicht. Absoluut de moeite waard.

Reactie plaatsen

Doe jij weer mee aan het leukste brei- en haakproject van het jaar?

Ik doe mee
Ontdek alles over het thema van dit jaar!
Your information is safe with us