Lappenpoppen haken: robot van Sascha Blase van Wagtendonk
Review: robot uit het boek 'Gehaakte lappenpoppen'

Aangestoken door de vele leuke gehaakte lappenpoppen die ik op instagram voorbij zag komen, ging ik overstag en kocht het boek van Sascha Blase van Wagtendonk.

Ik ging met mijn zoon van 4 jaar zitten met het boek en liet hem kiezen welke lappenpop mama voor hem ging haken. Hij was duidelijk: de robot! Ik heb nog andere suggesties gedaan – dieren zijn ook zó leuk – maar nee, hij was onverbiddelijk.

Patroon

Het patroon van de robot is afkomstig uit het boek Gehaakte lappenpoppen van Sascha Blase van Wagtendonk. In het boek staan 16 haakpatronen voor schattige lappenpoppen: van een kikker tot een prinses.
lappenpoppen
Een goede voorbereiding is het halve werk.
Voordat ik begon heb ik het filmpje van Sascha op YouTube bekeken met een tutorial voor het haken van het lijf. Verder heb ik me aangemeld voor de besloten Facebook groep Lappenpoppen haken.

Materiaal

Ik heb voor de robot uit mijn wolvoorraad geput. Ik had nog bolletjes over van de Drops CAL the Meadow. Voor de grafiek en wijzer heb ik by Claire glitter turquoise gebruikt.

lappenpoppen

Aanrader

Ik zou het haken van de lappenpop aanraden. Het resultaat is leuk en mijn zoon is er erg blij mee. De robot heeft een vaste plek in bed verworven.

In het boek staat dat de robot een haakpatroon voor gevorderden is. Er staan ook patronen in het boek voor beginners en alle niveaus daartussen. Als je de keuze hebt zou ik starten met een lappenpop voor beginners en zo langzaam opbouwen.

lappenpoppen

Moeilijkheidsgraad

Ik vond het lastiger, dan ik had verwacht. De moeilijkheidsgraad vind ik een 3 op een schaal van 1 (simpel) tot 5 (moeilijk). Ik ben tot drie keer opnieuw begonnen. Uiteindelijk is het goed gekomen door het gebruik van steekmarkeerders aan de zijkant en tellen tot ik een ons woog.

De gebruikte steken zijn niet moeilijk: lossen, vasten, stokjes en halve vasten.

lappenpoppen

Gehaakte lappenpoppen 2

In september is het vervolg Gehaakte lappenpoppen 2 van Sascha Blase van Wagtendonk verschenen. De uil is mijn favoriet, maar volgens mij kies ik daarmee weer één van de moeilijkere patronen.
lappenpoppen

Welke lappenpop staat op jouw haaklijstje?

Tiny
Door

Tiny

op 08 Oct 2016

Heeft u ook een boekje voor linkshandige mensen???

Martine
Door

Martine

op 28 Oct 2016

Dank voor uw reactie. Ik ben zelf niet linkshandig. Een boekje weet ik niet, maar er zijn soms workshops leren haken speciaal voor linkshandigen. Bijv. http://www.workshopsalkmaar.nl/

Erika de Niet
Door

Erika de Niet

op 21 Oct 2016

Wat weer een leuke review! De uil vind ik leuk, maar het vosje én de kangoeroe zijn denk ik mijn favoriete patronen. ;)

Martine
Door

Martine

op 28 Oct 2016

Dankjewel! Die zijn ook super leuk.

Lia
Door

Lia

op 30 Oct 2016

Ik ben ook begonnen met de pi guin uit hetzelfde boek voor kleinzoon, maar kom er niet uit ook meerder keren opnieuw begonnen, mijn meerderi gen ondanks markeerders gaan scheef en met wit erin helemaal scheef wat doe ik niet goed!!

Reactie plaatsen