Het magazine: SIMPLY HAKEN - Breiclub.nl
Het magazine: SIMPLY HAKEN!

Het magazine: SIMPLY HAKEN! Al een paar keer heb ik dit blad aangeschaft. (meer heb ik er niet!) En elke keer vind ik het weer een feestje om te kijken wat er allemaal in staat. Zoveel ideeën, zoveel tips…

Meestal zit er ook een soort van cadeautje bij. Extra wol voor amigurumi’s te maken, een tunische haaknaald. En deze maand zit er een extra blad bij met haakideetjes voor in huis.

Het-magazine-SIMPLY-HAKEN-2

Echt! Je vingers kriebelen alleen al bij het idee om er iets uit te maken.

Alle projecten aan de kant en haken maar.

Helaas werkt het niet zo bij mij…. 

Ik ben iemand die eerst het een afmaakt en dan pas begint aan het andere. Ik werk wel aan meerdere projecten tegelijkertijd. Maar het moet te behappen zijn. Enne… waar laat ik het allemaal…. Al mijn WIP’s liggen nu per doosje bij elkaar, dat houdt het voor mij overzichtelijk! MB2015, amigurumi’s en mijn stoelproject (nog geen steek aan gehaakt, wel de kleuren uitgezocht en een kleurpalet gemaakt… maar nog geen tijd gehad om eraan te beginnen.)

Maar nu weer terug naar het blad…

Het blad Simply Haken heeft een simpele opbouw. Veel uitgelegde patronen en goede foto’s. Mocht er een steek zijn in het patroon die wat moeilijker is dan basis dan is er een uitleg met foto’s. (en als dat niet helpt zijn er genoeg youtube filmpjes die je kan zoeken, of er is altijd nog facebook ;) ! )

Het-magazine-SIMPLY-HAKEN-3De foto’s zijn kleurrijk en lokken uit om gelijk te beginnen. Van jurkjes voor kleine meisjes (zo schattig!) tot grote projecten plaids en sjaals. Alles past in het seizoen.

Persoonlijk vind ik het jaren ’70 stijl niet zo mooi qua kleur, maar het patroon is daarentegen weer schattig. (het servies dat bij de foto’s staat hadden we vroeger thuis ook! Erg hè!)

Het-magazine-SIMPLY-HAKEN-4Het patroon nodigt echt uit om gelijk te beginnen. Je gaat zelfs je wolkastje af in je hoofd – wat heb ik nog en wat zou ik nog moeten aanschaffen om het te kunnen maken! Want moeilijk ziet het er niet uit. Wel heeeeel erg leuk! Je wordt er hebberig van….

Maar helaas… het blijft bij mij bij denken. Nog niets uit de bladen gemaakt! Ik zie wel foto’s op facebook voorbij komen dat anderen iets gemaakt hebben. Bv. De amigurumi’s roodkapje en de wolf. Zo mooi! Maar helaas geen tijd!

Waarom koop ik het blad dan nog. Goede vraag op zich. Voor de heb! En de tips!

En de ideetjes!

Het-magazine-SIMPLY-HAKEN-5En .. en .. gewoon, omdat ik heel leuk vind om het te lezen. De tips daar ga ik voor. En deze ga ik echt proberen, want ik haat losse haken… De Simply haken workshop ga ik echt even voor zitten. Iets nieuws proberen en dan kijken of het lukt. Projectje is meestal wel af in een middagje of avondje rommelen… Of niet en dan haal je het weer uit.

Met als gevolg dat ik moet oefenen en de vingerloze handschoenen gaan maken. (grijns!) 

En dat komt goed uit met het koude weer dat op komst is. Brrr!

Het-magazine-SIMPLY-HAKEN-6

Maken jullie veel ideetjes uit bladen of kopen jullie liever een patroon of… wat doen jullie met de aangeschafte magazines en boeken?

Worden ze echt gebruikt? Of zijn ze meer voor de sier en de heb?

Ik heb nog geen haakboeken… vandaar de vraag.

Groetjes

marian timmer
Door

marian timmer

op 15 Oct 2015

ik wilde me aanmelden voor de 10 gratis patronen,maar ik sta al ingeschreven met dit emailadres.ik had me dus al een keer aangemeld maar de patronen nooit gekregen.hoe kan dit.

Netty
Door

Netty

op 15 Oct 2015

Zodra ik een brei- of haakboek zie wil ik het meteen doorbladeren. ik heb wel zo mijn favorieten, zoals de Phildar breiboeken en het blad Handwerken zonder Grenzen. Ik zit er dan verlekkerd in te bladeren en doe een heleboel ideeën op. Soms staat er iets in, waar ik meteen mee aan de slag kan. Soms duurt het jaren. Mijn breipatronen stel ik meestal samen uit meerdere patronen: de halslijn uit het ene patroon, de steek uit een ander patroon en de kleur zoek ik er weer ergens anders bij. Ik ben nu begonnen om deze 'samengestelde' patronen netjes op te schrijven en te bewaren. Zodat ik het patroon nog een keer kan gebruiken, eventueel met wat aanpassingen. Nog een tip voor wie graag haakt: Het boekje Fashion en Haakwerk, 35 ontwerpen voor elk seizoen, van Phildar. Boordevol leuke patronen en mooie steken.

Beatrix Jochems
Door

Beatrix Jochems

op 05 Dec 2015

Leuk als je een gratis patroontje bij het boek simply haken krijgt maar het kantje stuk is erg jammer. Groetjes B. Jochems

Kornelia
Door

Kornelia

op 11 Sep 2016

Heeft iemand nog nr.6 uit 2014 van Simply haken, ik zou het graag overnemen.

Nicolette
Door

Nicolette

op 28 May 2017

Hallo ik ben op zoek naar simply haken augustus 2016. Weet iemand waar ik deze nog kan kopen?

A.MASTENBROEK
Door

A.MASTENBROEK

op 26 Sep 2018

heeft iemand voor mij nog; simply haken gids van a tot z deel 1 liggen wat ik kan overnemen?

Reactie plaatsen