Wedstrijd Amigurumi haken, het thema is monsters - Breiclub.nl
arrow_drop_up arrow_drop_down

Wedstrijd Amigurumi haken: Amigurumi’s haken en breien is een al jaren een enorme trend in de haak- en breiwereld. Een bekende haakster van onder andere amigurumi is Tessa van Riet. Zij heeft naast haar nieuwste boek Pluis & haar vriendjes verschillende amigurumi haakboeken uitgebracht met de meest prachtige patronen. Andere bekende voorbeelden zijn haakboeken van DenDennis en ook Annemarie Arts heeft tal van haakboeken geschreven.

Naast de verschillende boeken zijn online natuurlijk ook enorm veel patroontjes te vinden. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een amigurumi patroon van beschikbaar! Behalve het feit dat de gehaakte poppetjes en beestjes er superleuk uitzien, zijn ze ook nog eens gemakkelijk te maken waardoor ze voor een ieder zeer toegankelijk zijn.

Amigurumi patterns

Zo kwam ik laatst via een “facebook haakgroep” op de website van amigurumipatterns.net terecht. Een website met een enorme verzameling aan amigurumi patronen ontworpen door verschillende designers.

Op de website wordt een onderscheid gemaakt tussen gratis en betaalde patronen. De laatste categorie is voorzien van het zogenaamde “premium” label en voor deze patronen betaal je een kleine vergoeding. Voor het zoeken van een patroon kun je het zoekveld rechtsboven of een van de filters op de pagina gebruiken. De website is geheel in het Engels en patronen zijn ook alleen in Engels beschikbaar.

Wedstrijd Amigurumi haken

Wedstrijd Amigurumi haken

Op de website las ik over een wedstrijd voor het ontwerpen van amigurumi’s. Hoe leuk is dat?!

De wedstrijd heeft dankzij de ontwerpers een 3 tal fantastische boeken opgeleverd: “Amigurumi Animals at Work” (2013), “Amigurumi Parent and Baby Animals” (2014) en recent is het boek “Amigurumi Circus” uitgebracht.

Het thema van dit jaar is: “Monsters”. Ontwerp je eigen monsters, in welke kleur dan ook en maak de mooiste foto’s van je ontwerp.

Om mee te doen zijn er een aantal regels:

  • Alleen gehaakte amigurumi’s worden geaccepteerd
  • Deelname is alleen mogelijk indien je gebruik maakt van een door jou bedacht patroon
  • Vul voor 2 december 2016 het formulier op de website in
  • Maak 1-3 kwalitatief goede foto’s van je ontwerp en voeg deze aan het ingevulde formulier toe
  • Uit alle inzendingen worden in de week van 3 – 10 december 3 winnaars gekozen.
  • Je behoud alle rechten voor het ontwerp
  • Meedoen is gratis en je mag zo vaak meedoen als je wilt

Prijzen

Naast alle credits ontvangen de 3 winnaars een fantastisch prijzenpakket beschikbaar gemaakt door verschillende sponsoren.

  • een jaar lang abonnement op het magazine Inside Crochet
  • 2 handgemaakte ergonomische haaknaalden
  • bollen Stylecraft special DK en nog meer geweldige prijzen.

Nieuwsgierig geworden? Check de website om alles nog eens goed na te lezen en wie weet word jij wel de winnaar van deze wedstrijd

Hier kun je zien wat een aantal deelnemers hebben ingestuurd.

Deel je ontworpen monsters op Instagram en Pinterest met #monstersdesigncontest2016 en #handmadecreative

Wedstrijd Amigurumi haken

Wie vind het nu niet leuk om winnaar te worden van zo’n leuke wedstrijd?!

Veel plezier!

Over de schrijver
Van kinds af aan heb ik van mijn oma het handwerken meegekregen. Oma was altijd aan het borduren, breien, haken, kleding maken en kleine Esther borduurde fijn mee. Heerlijk vond ik het, alleen destijds was het imago behoorlijk oubollig en heb ik het gelaten voor wat het was! Ruim 20 jaar later zocht ik een hobby die bij mij paste. Op een boekenforum las ik in een topic over haken van een 'crochet along' project. Ik werd nieuwsgierig wat dit was en zodoende kwam ik erachter dat haken weer helemaal hip was. Er deden zeker 10.000 vrouwen mee aan deze CAL. Dat wilde ik natuurlijk ook! Samen met een vriendin, die enthousiast werd door mijn verhalen, hebben we de stoute schoenen aangetrokken en zijn we op pad gegaan naar een wolwinkeltje. Niet wetende dat dat het moment was van een haakverslaving. De hele middag hebben we genoten van de vele kleurtjes bolletjes wol en we kwamen thuis met een tas vol wol. Sindsdien haak ik bijna dagelijks. Na een lange en drukke werkdag heerlijk haken en m'n hoofd leegmaken! Het is echt mijn ontspanningsmomentje. Op Instagram en Pinterest volg ik o.a. Adinda Zoutman, Claire Boeter en Mabel van Crochetaddict en zie ik zoveel leuke projecten in nog mooiere kleurtjes voorbij komen dat een luxeprobleempje is ontstaan; mijn "to-crochet-list" wordt steeds langer en langer. Door de meest prachtige creaties raak ik geïnspireerd en probeer ik mijn eigen draai eraan te geven. Ik kwam erachter dat er veel meer vriendinnen en kennissen in mijn omgeving haakten en samen met een vriendinnetje heb ik een haakclubje opgericht. Dagelijks delen we onze ervaringen en creaties via de app groep "de hippe haaksters". Soms spreken we af en gaan gezamenlijk haken; tenminste dat is de intentie er wordt op zo'n middag vooral veel gelachen en thee gedronken. Naast het haken vind ik breien, borduren en creaties maken op de naaimachine ook erg leuk. Het laatste is nog een hele uitdaging maar daar ga ik mij zeker nog goed in verdiepen. Mijn doel is anderen te inspireren en enthousiasmeren door mijn ervaringen met bijvoorbeeld verschillende garens, (gratis) patroontjes, interessante workshops en beursbezoeken te delen. Ik laat graag mijn creaties zien, vind het leuk om over de gezellige haakmiddagen met de hippe haaksters of een bezoek aan dat ene leuke wolwinkeltje te vertellen! Als ik daarmee anderen kan inspireren en een glimlach op hun gezicht kan toveren heb ik mijn doel bereikt en dat maakt mij blij.
Reactie plaatsen