Amigurumi & Monsters en Kawaii Haken - Breiclub.nl
Boekrecensie: Amigurumi & Monsters en Kawaii Haken

Afgelopen week kwamen er maar liefst twee nieuwe haakboeken uit: Amigurumi & Monsters van Tessa van Riet en Kawaii Haken van Dendennis. 

Deze twee boeken stonden al een tijdje erg hoog op mijn verlanglijstje en daarom had ik ze dan ook van te voren besteld. Je snapt dus wel wat een feestje het was toen ze van de week binnen kwamen!

Ik schrijf in dit blog een recensie van deze twee boeken.

Amigurumi & Monsters

Boekrecensie-Amigurumi-Monsters-Kawaii-Haken-2In dit boekje staan vijftien nieuwe patronen in het monster thema. Mede daarom is het ook erg geschikt om bijvoorbeeld Halloween figuren te maken.

Mijn zoontje van 2,5 was meteen na het openen van de verpakking erg onder de indruk van alle monsters en wilde van alles weten wat het was en of ik dat wel even ging maken voor hem. Zijn favoriet is Kay de Krokodil, terwijl ik de voorkeur geef aan Morrison het Monster (zie voorkant) en Sam het Spook.

De patronen zelf vind ik, net als in haar andere boeken, fijn en overzichtelijk geschreven.

Wat ik ook fijn vind is dat er met verschillende soorten en merken katoen gewerkt wordt. Dit geeft mij het idee dat ik niet speciaal garen hoef te kopen, maar dat ik gewoon wat uit mijn voorraad kan gebruiken.

Wat ik persoonlijk een nadeel vind, is het feit dat er best wat pagina’s gewijd worden aan de basissteken en -technieken. Dit is op zich natuurlijk fijn voor de mensen die nog niet zo veel ervaring hebben, maar voor mij had dit niet gehoeven.

Kawaii Haken

Boekrecensie-Amigurumi-Monsters-Kawaii-Haken-3Dit boekje bevat meer dan 20 patronen en patroontjes om Kawaii amigurumi’s te haken.

Ook hier geldt dat de beschrijvingen per toer onder elkaar staan; dit vind ik altijd prettig en overzichtelijk lezen.

Qua materiaal wordt er hier ook verschillende soorten en merken garens gebruikt. Je kunt dus in principe gewoon uit je eigen voorraad putten.

De reden dat ik dit boek in de eerste instantie aangeschaft heb is het feit dat ik de patronen een heerlijke humor vind hebben. Voor veel mensen geldt denk ik dat je er wat mee moet hebben, want anders zul je er niet snel wat mee doen.

In dit boek worden logischerwijs ook weer een aantal pagina’s gewijd aan de basissteken en –technieken. Prima natuurlijk, maar wat mij betreft niet nodig.

Ik geloof dat ik voor dochterlief van vijf voorlopig eerst eens aan de slag moet met het Raket IJsje!

Boekrecensie-Amigurumi-Monsters-Kawaii-Haken-4

Kortom: twee boeken waarmee ik weer een winter vooruit kan en waarmee ik mezelf en anderen weer blij kan maken met leuke amigurumi’s.

Heb jij een van deze boeken al? Met welk patroon wil je het eerst aan de slag?!

Reactie plaatsen