Unikat verloopgarens, haken en breien met kleurverloop 
Unikat verloopgarens, haken en breien met kleurverloop

Unikat verloopgarens, haken en breien met kleurverloop

Unikat verloopgarens, momenteel is een van mijn favoriete garens, de unikat verloopgaren. Graag wil ik jullie vertellen wat daar zo leuk aan is.

Het belangrijkste aan dit garen vind ik het kleurverloop. Je hebt veel verschillende bollen. De ene met een heel subtiel verloop van bijvoorbeeld licht naar donker in 1 kleur. Of een verloop van kleur 1 naar kleur 2. Maar je hebt ook bollen die alle kleuren van de regenboog hebben. De kleuren vind ik zo enorm mooi!

unikat verloopgarens

De materialen zijn verschillend. Ik werk meestal met een katoen-acryl mengsel. Maar je hebt ook mengsels met wol, puur wol of helemaal acryl. Het ligt een beetje aan de winkel welke soorten ze hebben.

Waar te krijgen? De bollen zijn bij een aantal winkels te krijgen in Nederland. Sommige winkels hebben bollen op voorraad, maar dat geld niet voor alle winkels. Sommige winkels maken ze zelfs helemaal op maat door de kleuren te verwerken die jij wilt. Je kan er dus alle kanten mee op.

Hoe werkt het garen? De meeste bollen bestaan uit 4 draden, je hebt ze ook van 5 of 6 draden. Ikzelf gebruik altijd de bollen van 4 draden.

De bollen zitten opgewonden en je kan zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant beginnen. Dat is heel handig, want zo kan je je startkleur van de bol zelf bepalen.

Na een stuk gehaakt of gebreid hebben, veranderd er 1 draadje van kleur. Vaak zitten ze ruim aangeknoopt, zodat je de draadjes goed kan wegwerken. Je werkt gewoon door, en na verloop van tijd veranderd er weer een draadje. Zo krijg je het leuke kleurverloop in je garen.

Het ligt aan het aantal kleurveranderingen in een bol hoe vaak hij van draadje verwisseld. Ik kijk er altijd enorm naar uit wanneer er weer een nieuwe kleur komt.

Je kan er zowel mee breien als haken.

unikat verloopgarens.

Wat kan je ermee maken? De kortere bollen van rond de 550 meter kan je een sjaal of korte stola van maken. Van de langere bollen van 900 meter of langer kan je een omslagdoek of bijvoorbeeld een cirkelvest van maken. Allemaal super leuk dus!

En het voordeel is, dat je steeds maar met 1 bol werkt.

unikat verloopgarens

Ik ben super dol op dit garen en heb er al diverse projecten mee gemaakt. Hebben jullie er al wel eens mee gewerkt?

Dina de man
Door

Dina de man

op 06 Feb 2017

Waar kan je die unicaten kopen

Reactie plaatsen