Patentsteektrui breien na voorbeeld, het eerste stukje- Breiclub.nl
Witte patentsteektrui

Onze oudste dochter van 15 is al een paar weken op zoek naar een witte patentsteektrui. In de winkels kan ze niet echt goed slagen. Of de kleur is niet echt wit of het model is niet mooi.……

Ik heb nu aangeboden om de trui voor haar te breien. In deze blog wil ik jullie laten zien hoe de speciaal voor mijn dochter gemaakt witte patentsteektrui eruit komt te zien.

Voorbeelden van het model

We zijn op zoek gegaan naar voorbeelden van truien die ik kan gebruiken om het juiste model te gaan breien. Mijn dochter heeft deze twee voorbeelden gevonden.

 

De eerste trui is zoals ze haar trui graag wil zien, dus de patentsteek en de V-hals die ze mooi vindt. Maar haar trui moet dan iets korter en iets minder ruimvallend worden. De tweede trui laat zien welk model ze in haar hoofd heeft.

Dus aan mij de schone taak om deze twee voorbeelden te mixen en te gebruiken om de ideale trui te breien.

Keuze van het garen

Dat de trui wit moet worden, is duidelijk. De keuze van het garen was voor ons na wat zoekwerk ook al snel duidelijk. Ze wilde niets pluizig, maar wel zacht én absoluut niet met een glitterdraad. Dat laatste vond ik wel jammer………

De keuze is gevallen op Scheepjes Colour Crafter, kleur Weert (1001). Dit is een lekker zacht garen van 100% acryl, geschikt voor brei- of haaknaalden 4.

patentsteektrui

De patentsteek en het begin van de trui

Er zijn verschillende methoden om de patentsteek te breien. En er bestaan ook een aantal variaties op de patentsteek, zoals de halve patent- en de valse patentsteek, die maken dat de patentsteek er elke keer net even iets anders uit komt te zien. Het voordeel van de halve en valse patentsteek is dat het minder garen kost dan de ‘echte’ patentsteek.

Ik heb ervoor gekozen om de ‘echte’patentsteek te breien volgens de methode: steken averecht afhalen met omslag. Deze methode heeft Maaike in een blog als eens uitgelegd.

patentsteektrui

De trui is nu in wording en ik heb al een stuk gebreid zoals jullie kunnen zien…..

patentsteektrui

 Zijn jullie net als ik benieuwd naar het eindresultaat?

Nel van Meurs
Door

Nel van Meurs

op 04 Dec 2016

Persoonlijk vind ik de linker trui geweldig! Waar staat dat patroon in, zodat ik het blad zelf kan aanschaffen. Zou ik heel blij van worden

Wil van Balen
Door

Wil van Balen

op 04 Dec 2016

Ik vind het patroon erg leuk voor mijn kleindochter, waar kan ik dat vinden?

Simone
Door

Simone

op 04 Dec 2016

linker is geweldig, graag zou ik die voor mijn dochter willen maken

Anna hoogkamp
Door

Anna hoogkamp

op 04 Dec 2016

Zou graag het patroon van de patentsteek trui hebben.

arja van der kooij
Door

arja van der kooij

op 04 Dec 2016

ik ben wel benieuwd naar het eindresultaat en ook naar het patroon

Van bruysel simonne
Door

Van bruysel simonne

op 04 Dec 2016

Ik vind de patentsteektrui schitterend en zeker in het wit,kan ik de beschrijving krijgen? Bedankt

tromp
Door

tromp

op 05 Dec 2016

Wil graag de trui breien voor mijn kleindochter kan ik het patroon downloaden

Nel van Meurs
Door

Nel van Meurs

op 06 Dec 2016

Wil zo graag weten waar het patroon van de linker grijze trui in staat! Vind die geweldig

Martine
Door

Martine

op 10 Dec 2016

Da zal een mooie en zachte trui worden. Daar zal je dochter heel blij mee zijn.

Nel van Meurs
Door

Nel van Meurs

op 11 Dec 2016

Vorige week hebben een aantal mensen gereageerd waaronder ik! Meerdere malen gekeken maar geen antwoord! Nu vind ik helemaal niks meer. Wil zo graag patroon van linker grijze trui

Gabriëlle
Door

Gabriëlle

op 14 Dec 2016

Hallo Nel, zie hieronder mijn reactie van enkele dag geleden. De grijze trui is een foto van een winkel waar deze trui verkocht wordt. Ik heb hem als voorbeeld gebruikt voor de witte trui die ik zelf gebreid heb en daar het patroon van uitgeschreven.

Els
Door

Els

op 11 Dec 2016

Dit nodigt niet echt uit om lid te worden vind ik. Diverse mensen die vragen en geen reactie krijgen.... geeft te denken.... Jammer!

Gabriëlle
Door

Gabriëlle

op 12 Dec 2016

Voor iedereen die interesse heeft in het patroon, kan ik nu melden dat ik afgelopen week de trui heb afgemaakt. Het eindresultaat is te zien op mijn FB-pagina: breicreaties Gabriëlle. Helaas krijg ik geen melding in mijn mailbox als er een reactie op een blog wordt gegeven. Voor iedereen die interesse heeft in het patroon. Stuur svp een mail naar gabrielle@breiclub.nl. Ik stuur je dan het breipatroon kosteloos nar je toe. Ik heb helaas geen beschrijving van de grijze trui. Dat is een model uit de winkel die ik als inspiratie heb gebruikt.

Grietje Bijleveld
Door

Grietje Bijleveld

op 19 Dec 2018

Hallo Gabriëlle, had u al een e-mail gestuurd omdat ik héél graag het patroon van uw witte patentsteek v-hals trui zou willen ontvangen.

nelleke
Door

nelleke

op 02 Dec 2021

HEEL jammer geen reactie van de maker!

Reactie plaatsen