Haakproject afmaken lukt niet altijd...- Breiclub.nl
Alles over haken
Babette Nijhof
Alles over haken
1 min
17

Eindelijk aan de slag met een van de 1001 onafgemaakte projecten…

1 min
17

Vroeger moest ik altijd eerst het ene haakproject afmaken voordat ik met iets anders kon beginnen. Een stukje opvoeding dat heel hardnekkig was en dat ik maar moeilijk kon loslaten. Nog steeds maak ik liever eerst iets af voordat ik iets nieuws begin. Tot dat het katoen of de wol op is… Wat dan?!In 2014 was ik gestart met een hele leuke poncho in Southbay motief. Echt superleuk!

haakproject-afmaken-2

Haak katoen van de Action, niet het allermooist maar wel heel aangenaam voor een kleine portemonnee. Ik dacht dat ik wel genoeg bolletjes had, ik haakte al een tijdje Southbay omslagdoeken en dacht met zes bolletjes wel voldoende te hebben. Helaas niets was minder waar…

haakproject afmaken

Aan het einde van bolletje vijf ging ik alle Actions hier in de buurt af opzoek naar dezelfde katoen. Omdat het verloopgaren is, maakte ik me niet druk om het verfbad (dat op dit katoen ook niet wordt vermeld). Ik gebruikte namelijk ook een effen kleur in de poncho om een en ander een beetje op te fleuren. Maar naar maanden het katoen vak, van de verschillende Actions, door te spitten, vond ik niet wat ik nodig had… Teleurgesteld gooide ik mijn project in de hoek. 

Tot ik in 2015 op Facebook deze groep tegenkwam: Bolletje over…

En hier stelde ik de vraag of iemand toevallig nog katoen met dezelfde keuren had liggen. En jawel, al snel kreeg ik een reactie, zes hele bolletjes en een aangebroken.

haakproject afmaken

Joehoe! Mijn project was gered, na ongeveer een maand of negen… Ik was super blij! 

Maar… Toch verdween het project weer in de hoek, ik was inmiddels al met andere dingen bezig met zowel grote als kleine projecten. En dus ligt mijn project tot op de dag van vandaag op mij te wachten. Misschien moet ik hem nu toch maar eens gaan afmaken, want dat katoen is natuurlijk wel erg fijn voor in de zomer…

Herken je dit?

Hoe ga jij om met projecten die liggen wachten: uithalen en iets nieuws beginnen of toch liever wachten op inspiratie en een grote dosis zin?

Reacties
Categorieën