Page content

Eindelijk aan de slag met een van de 1001 onafgemaakte projecten…

article content

Eindelijk aan de slag met een van de 1001 onafgemaakte projecten…

Vroeger moest ik altijd eerst het ene haakproject afmaken voordat ik met iets anders kon beginnen. Een stukje opvoeding dat heel hardnekkig was en dat ik maar moeilijk kon loslaten. Nog steeds maak ik liever eerst iets af voordat ik iets nieuws begin. Tot dat het katoen of de wol op is… Wat dan?!In 2014 was ik gestart met een hele leuke poncho in Southbay motief. Echt superleuk!

haakproject-afmaken-2

Haak katoen van de Action, niet het allermooist maar wel heel aangenaam voor een kleine portemonnee. Ik dacht dat ik wel genoeg bolletjes had, ik haakte al een tijdje Southbay omslagdoeken en dacht met zes bolletjes wel voldoende te hebben. Helaas niets was minder waar…

haakproject afmaken

Aan het einde van bolletje vijf ging ik alle Actions hier in de buurt af opzoek naar dezelfde katoen. Omdat het verloopgaren is, maakte ik me niet druk om het verfbad (dat op dit katoen ook niet wordt vermeld). Ik gebruikte namelijk ook een effen kleur in de poncho om een en ander een beetje op te fleuren. Maar naar maanden het katoen vak, van de verschillende Actions, door te spitten, vond ik niet wat ik nodig had… Teleurgesteld gooide ik mijn project in de hoek. 

Tot ik in 2015 op Facebook deze groep tegenkwam: Bolletje over…

En hier stelde ik de vraag of iemand toevallig nog katoen met dezelfde keuren had liggen. En jawel, al snel kreeg ik een reactie, zes hele bolletjes en een aangebroken.

haakproject afmaken

Joehoe! Mijn project was gered, na ongeveer een maand of negen… Ik was super blij! 

Maar… Toch verdween het project weer in de hoek, ik was inmiddels al met andere dingen bezig met zowel grote als kleine projecten. En dus ligt mijn project tot op de dag van vandaag op mij te wachten. Misschien moet ik hem nu toch maar eens gaan afmaken, want dat katoen is natuurlijk wel erg fijn voor in de zomer…

Herken je dit?

Hoe ga jij om met projecten die liggen wachten: uithalen en iets nieuws beginnen of toch liever wachten op inspiratie en een grote dosis zin?

E-book "42 brei- en haakpatronen!
GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:
Wij hebben ook een hekel aan spam
Marielle
Ik ben Marielle, mama van Zoë en vrouw van Marcel. Met z’n drieën, 2 goudvissen en een konijn wonen wij in Westervoort, vlakbij Arnhem. 
Ik haak ongeveer een jaar of 8. Ik begon eerst met kleine projectjes die binnen een dag af konden zijn. Geduld is namelijk niet mijn sterkste kant… Maar tegenwoordig haak ik ook omslagdoeken en ben ik er over na aan het denken of ik de CAL2015 zal gaan haken.
Ik heb al een aantal vriendinnen leren haken en ik heb wat workshops verzorgt. En vanaf nu komt daar ook bloggen bij. Helemaal leuk! Ik wens jullie veel lees, maar vooral haakplezier!!!

Comment Section

17 reacties op “Eindelijk aan de slag met een van de 1001 onafgemaakte projecten…


Door Miranda op 27 juni 2016

Ik probeer altijd een pproject af te maken..maar er liggen er nu 2 half af…en nr 3 lonkt al..dus ff doorzetten en ff afmaken voor ik iets nieuws begin… soms komt er gewoon een project tussendoor hahahaha


Door Ingrid op 27 juni 2016

Meestal 2.
Een makkelijk patroon voor bijv. In de avond op de bank dan hoef ik niet zo op te letten.
En de moeilijke voor als ik alleen ben en het patroon wat meer aandacht nodig heeft.


Door Irene van Houte op 27 juni 2016

Als ik aan een project begin, maak ik het altijd af voor ik aan iets nieuws begin. Ik ben er met veel plezier aan begonnen en wil zo snel mogelijk het eind resultaat zien. Mijn bol wol kost gemiddeld tussen de 4,50 en de 6,50 euro. Nu ben ik een vest aan het breien uit een Ariadne van 1992. De wol die ik gebruik is zuiver scheerwol en is vrij duur. Maar zo mooi een genot om mee te breien. Overdag brei ik niet ,altijd s’avonds bij de TV nu vooral met het EK voetbal. Wol van de Zeeman, Action of Wibra zal ik nooit mee breien…ik zou het niet durven te wassen. Met truien en vesten die ik niet meer draag heb ik een col van gebreid.


Door Mariëlle op 4 juli 2016

Wat een goed idee om oude truien te recyclen! Super!


Door Karin op 27 juni 2016

Ik ken het probleem. Bij mij liggen er wel tig projecten en iedere keer zie ik weer wat nieuws wat ik meteen wil doen. Een paar keer per jaar geef ik mezelf een schoep onder de kont. En maak ik weer een aantal dingen af. Lukt niet altijd.


Door Mariëlle op 4 juli 2016

Herkenbaar!


Door Karin op 3 juli 2016

Ik heb dat ook. Super enthousiast beginnen maar bijna nooit iets afmaken. En dit komt vaak omdat ik of niet weet hoe het patroon verder gaat ( vind het vaak best lastig het patroon te begrijpen) of m’n wol en maten kloppen niet tov het patroon. Gefrustreerd gooi ik het dat in een hoek. Zonde… Nu ben ik bezig met het haken van een vest voor m’n dochter. Ook nu bij de hals stagneert het, omdat het niet uitkomt en ik niet verder weet hoe het moet. Maar m’n dochter wil zo graag dat het af is… Ik zal hoe dan ook dit vest af moeten maken.
Groetjes, Karin


Door Pieternella op 3 juli 2016

Hoi Karin, hen je niemand in je omgeving of een handwerkwinkel die je daar dan bij kan helpen?


Door Annemiek op 3 juli 2016

Misschien een stuk terug in het patroon en opnieuw beginnen?


Door Mariëlle op 4 juli 2016

Heel veel succes!!!


Door Pieternella op 3 juli 2016

Herken t volkomen zoveel leuke brei- haakpatroon komen er voorbij!! Heb uiteindelijk de stelregel voor mijzelf gemaakt dat ik niet meer dan 5 verschillende projecten mag hebben, waarvan 2 een Cal en of Kal zijn. Voor de andere 3 projecten geldt dat er eerst een project af moet zijn voordat ik met een volgende mag starten. Mijn ervaring nu is dat dit voor mij goed werkt.


Door Mariëlle op 4 juli 2016

Je hebt er een heel systeem voor, handig!!! Moet ik ook maar eens overwegen. Bedankt voor je tip!


Door Martha op 3 juli 2016

Ik ben bezig met meerdere projecten. Vindt de afwisseling leuk. Uiteindelijk komt het meeste op een gegeven moment gewoon af, dus ik maak me er niet zo druk om 😊


Door Hannenke op 3 juli 2016

Ik ken het .Veel verschillende dingen maken. Haken breien kraaltjes rijgen en tasjes breien.Wilde voor de kerst voor de kleinkinderen zakjes breien met kraaltjes.Ik heb er twee af voor de volgende kerst maar de andere twee ,dan krijgen ze tegelijk.


Door Jane op 4 juli 2016

Ik ben met tig projekten tegelijk bezig, sommige zijn echt bijna af, maar dan weet ik niet hoe het in elkaar gezet moet worden, of het valt tegen…maar eens komt het af, heb zelfs een aparte box met “nog af te maken projecten”


Door Hennie Gransch op 4 juli 2016

Leuk te horen,ik ben dus niet de enige die veel werkstukken heb liggen en nog meer garens.Kreeg van een vriendin wel12 zakken vol.Heb denk ik al 15 tassen gehaakt maar er zijn er nog waar geen hengsel aanzitten.Ook ben ik aan een kleed begonnen uit een oude ariadna.Het patroon is als borduurwerk maar ik haak het.Wanneer het af is zien we wel.


Door ina op 4 juli 2016

Hier ook zo ongeveer ,1 makkelijk project ,om voor de tv te doen ,1 moelijker patroon voor in de tuin of als ik alleen ben ,en 1 klein simpel projectje voor onderweg ,in de auto ,trein of bus of naar het strand ……en ja der blijft wel eens iets liggen ,niet helemaal af …..erg,he ?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.