Page content

Mijn ervaring met het haakpakket cactussen van Hardicraft

article content

Mijn ervaring met het haakpakket cactussen van Hardicraft

Het haakpakket cactussen van Hardicraft bevat de patronen en het materiaal voor het haken van drie cactussen.

Materiaal

Het pakket bestaat uit:

  • 25 gram Scheepjes Catona Sage Green
  • 25 gram Scheepjes Catona Root Beer
  • 25 gram Scheepjes Catona Green Yellow
  • stukje Scheepjes Catona Cronelia Rose
  • vulling
  • patronen voor 3 verschillende cactussen: schijfcactus, peyote cactus en zuilcactus
  • én tot mijn verbazing zaten er zelfs drie terracotta potjes bij!

WK34-2

Extra benodigdheden

De haaknaald maakt geen onderdeel uit van het pakket. Voorgeschreven wordt haaknaald 2,5 of 3. Ik haak nogal strak en kom eigenlijk altijd wel uit op een hele haaknaald hoger. Ik ben gestart met haaknaald 3,5, maar toen viel de ‘aarde’ in het potje, dus uitgehaald en uiteindelijk geslaagd met haaknaald 4. Verder is het gebruik van steek markeringen aan te raden. Met steek markeringen kan je het begin van een toer ‘onthouden’.

Aanrader

Ik zou zeker het pakket aanraden. Het haakpakket is compleet. De andere cactus haakpakketten, die ik heb gezien bevatten geen terracotta potjes. Het patroon is duidelijk. Het haakt snel weg. Ik ben gestart met de 3 bruine bolletjes voor ‘aarde’. Daarna had ik met een avondje haken een cactus af. Het resultaat is erg leuk en mijn kinderen vinden het vooral leuk dat ze deze cactussen vast kunnen pakken. Mijn jongste zoon speelt er geregeld mee en wisselt de cactussen van potje.

WK34-3

Moeilijkheidsgraad

Het is een project, dat goed te doen is met een paar maanden haakervaring. De gebruikte steken zijn losse, vaste, halve vaste en popcorn.

WK34-4

Verkrijgbaarheid

Het haakpakket is online verkrijgbaar. De adviesprijs is 14,99 euro. Ik heb het haakpakket cadeau gekregen van mijn zus. Zij heeft het bij handwerkzaak Stitchee in Oud-Beijerland gekocht.

E-book "42 brei- en haakpatronen!
GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:
Wij hebben ook een hekel aan spam
Babette
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken.Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle & leuke producten te creëren zoals de Mini Mystery's en de Mystery Blanket.Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!

Comment Section

2 reacties op “Mijn ervaring met het haakpakket cactussen van Hardicraft


Door Erika op 24 augustus 2016

Hartelijk dank voor je leuke recensie! Wat gaaf dat de potjes er ook bij in zitten! Dat was mij ook nog niet opgevallen. 😀


Door Hanneke Nobel op 29 augustus 2016

Hopi Erika zie ik het goed : een vw bushes haken? Erg leuk!

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.