Haakpakket cactussen van Hardicraft - Breiclub.nl
arrow_drop_up arrow_drop_down

Mijn ervaring met het haakpakket cactussen van Hardicraft

Het haakpakket cactussen van Hardicraft bevat de patronen en het materiaal voor het haken van drie cactussen.

Materiaal

Het pakket bestaat uit:

  • 25 gram Scheepjes Catona Sage Green
  • 25 gram Scheepjes Catona Root Beer
  • 25 gram Scheepjes Catona Green Yellow
  • stukje Scheepjes Catona Cronelia Rose
  • vulling
  • patronen voor 3 verschillende cactussen: schijfcactus, peyote cactus en zuilcactus
  • én tot mijn verbazing zaten er zelfs drie terracotta potjes bij!

WK34-2

Extra benodigdheden

De haaknaald maakt geen onderdeel uit van het pakket. Voorgeschreven wordt haaknaald 2,5 of 3. Ik haak nogal strak en kom eigenlijk altijd wel uit op een hele haaknaald hoger. Ik ben gestart met haaknaald 3,5, maar toen viel de ‘aarde’ in het potje, dus uitgehaald en uiteindelijk geslaagd met haaknaald 4. Verder is het gebruik van steek markeringen aan te raden. Met steek markeringen kan je het begin van een toer ‘onthouden’.

Aanrader

Ik zou zeker het pakket aanraden. Het haakpakket is compleet. De andere cactus haakpakketten, die ik heb gezien bevatten geen terracotta potjes. Het patroon is duidelijk. Het haakt snel weg. Ik ben gestart met de 3 bruine bolletjes voor ‘aarde’. Daarna had ik met een avondje haken een cactus af. Het resultaat is erg leuk en mijn kinderen vinden het vooral leuk dat ze deze cactussen vast kunnen pakken. Mijn jongste zoon speelt er geregeld mee en wisselt de cactussen van potje.

WK34-3

Moeilijkheidsgraad

Het is een project, dat goed te doen is met een paar maanden haakervaring. De gebruikte steken zijn losse, vaste, halve vaste en popcorn.

WK34-4

Verkrijgbaarheid

Het haakpakket is online verkrijgbaar. De adviesprijs is 14,99 euro. Ik heb het haakpakket cadeau gekregen van mijn zus. Zij heeft het bij handwerkzaak Stitchee in Oud-Beijerland gekocht.

Over de schrijver
Ik ben Martine, mama van twee zoons. Ik was op zoek naar een hobby die eenvoudig te combineren was met mijn gezin. Zo ben ik op breien en haken gekomen. Als zij spelen is het eenvoudig een brei- of haakwerk erbij te pakken en als het nodig is ook weer neer te leggen ;-). Ik ben geen ervaren breier en haker, maar merk dat ik er enorm BLIJ van word. Ik grap wel eens dat het breien van sjaals mijn yoga is en het meedoen aan CAL's mijn fitness. Ik blog ook over mijn brei- en haakprojecten op mijn website www.piecesofme.nl.
Erika
Door

Erika

op 24 August 2016

Hartelijk dank voor je leuke recensie! Wat gaaf dat de potjes er ook bij in zitten! Dat was mij ook nog niet opgevallen. :D

Hanneke Nobel
Door

Hanneke Nobel

op 29 August 2016

Hopi Erika zie ik het goed : een vw bushes haken? Erg leuk!

Reactie plaatsen