Haakpatroon konijnen plantenpot uit de Engelse Molly Makes - Breiclub.nl
Review: haakpatroon konijnen plantenpot uit de Molly Makes UK

Review: haakpatroon konijnen plantenpot uit de Molly Makes UK

Dit is een project, dat al lange tijd op mijn wensenlijstje stond. Na het leuke hazenkussen ben ik aan de slag gegaan met het haakpatroon konijnen plantenpot.

Patroon

Het haakpatroon van de konijnen plantenpot is afkomstig uit de Engelse Molly Makes nummer 51. Je kan ook kiezen voor het patroon van een schaap. Naar mijn weten heeft het patroon nog niet in de Nederlandse versie van Molly Makes gestaan.

Molly Makes heb ik vorig jaar rond pasen voor €10 bij de Bruna gekocht. Als je de gratis app Molly Makes download in de appstore, dan kan je nummer 51 voor €6,99 digitaal kopen.

haakpatroon konijnen

Materiaal

Ik heb bij Schröder Rotterdam 2 bolletjes Scheepjes softfun kleur 2426 gekocht en heb ongeveer een kwart bolletje over. Ik ben blij verrast over de softfun. Het is zoals de naam al zegt zacht en haakt prettig. Voor de softfun wordt haaknaald 3,5-4 aangeraden, maar omdat ik strak haak heb ik haaknaald 4,5 gebruikt.

Het gebruik van steekmarkeerders is aan te raden. Met steek markeerders kan je het begin van een toer ‘onthouden’.

haakpatroon konijnen
Ik heb een plantenpot gebruikt, die ik een paar maanden geleden bij Intratuin heb gekocht. De pot was iets kleiner dan in het patroon. Als je toch een pot moet kopen, dan zou ik de afmeting aanhouden van het patroon (bodem 12 cm), zodat je niet het aantal toeren voor de bodem hoeft aan te passen.

Ik twijfelde bij de eerste toeren noppen of ik niet het aantal steken (60) had moeten minderen. Uiteindelijk is het goed gekomen en zit het voldoende strak om de pot. Het is het mooiste een pot te kopen, die iets bol is.

haakpatroon konijnen

Gezicht

Zoals altijd was het gezicht de grootste uitdaging. Ik heb het meerdere keren uitgehaald. Ik blijf het lastig vinden. Wat ik heb geleerd van dit project is hoe je wangen kan maken. Je krast met een rood potlood op een stukje stof en wrijft dit waar je de wangen wilt. Ik was verbaasd over de eenvoud en het goede resultaat. Die truc ga ik onthouden!

haakpatroon konijnen

Plant

Mijn vriendin opperde een wortelplant voor in de pot en ik vond het idee wel grappig, maar ik ben uiteindelijk toch gegaan voor zwanekroos. Er hoeft natuurlijk niet per se een plantje in. De pot kan bijvoorbeeld ook dienst doen voor je voorraad haaknaalden.

haakpatroon konijnen

Aanrader

Het is zeker een aanrader. Het is een snel project – ongeveer een week elke dag 2 uurtjes haken – en het resultaat is schattig.

Moeilijkheidsgraad

Het is een project, dat goed te doen is met een paar maanden haakervaring. De moeilijkheidsgraad vind ik een 2 op een schaal van 1 tot 5. De gebruikte steken zijn losse, vaste, halve vaste en noppen (5 samen doorgehaalde stokjes).

Padresors
Door

Padresors

op 09 Mar 2017

Будущим миллиардерам: Купить билеты и участвовать в Европейской лотерее онлайн официально теперь может каждый гражданин любого государства через Агента Лотто: Loteria Nacional DIA DEL PADRE Вероятность приза самая высокая среди лотерей — 1 к 2,6. Огромные джекпоты до 2 миллиардов Долларов, Вероятность выиграши джекпота 1 к 100 000. Лотерея Sorteo Loteria de Navidad [url=http://www.AgentLotto1.Com]Европейские джекпоты в лотерее PowerBall онлайн [/url]

AliyaTip
Aleksandradank
Door

Aleksandradank

op 09 Mar 2017

Наше предприятие предлагает автосервисам и типографиям приобрести качественную ветошь в Санкт-Петербурге. Любые обтирочные материалы по наиболее приемлемым ценам. Возможность покупки оптом и в розницу. Махра, фланель, трикотаж и высококачественный трикотаж исключительно отечественных производителей вы найдете на нашем сайте http://vetosh-optom.narod.ru [url=http://vetosh-optom.narod.ru][img]http://i075.radikal.ru/1703/29/d2b5fab10b61.jpg[/img][/url] ветошь купить Ветошь ветошь хб ветошь спб ветошь обтирочная

Reactie plaatsen