Haakdiagrammen begrijpen - Breiclub.nl
Haakdiagrammen begrijpen: nog nooit zo makkelijk!

Haakdiagrammen begrijpen: Ik ben visueel ingesteld. Dat wil zeggen dat ik iets voor mij moet zien, wil ik het goed begrijpen. Wat dat betreft ben ik ook heel blij met YouTube, want door naar eenvoudige filmpjes over haken te kijken, heb ik het geleerd. 

Aangezien ik visueel ben ingesteld, zou je verwachten dat haakdiagrammen voor mij eenvoudig te begrijpen moeten zijn.

Haakdiagrammen

Nou, niets is minder waar. Ik vind haakdiagrammen een ramp. 

Haakdiagrammen

Maar oefening baart kunst, zoals mijn oma altijd zei, dus gewoon doorzetten. En ik moet zeggen, ik word er steeds handiger in.

Ik ben ervan overtuigd dat ik niet de enige ben die het lastig vindt om een haakdiagram te lezen. Dus ik ga proberen om door middel van deze blog het lezen van haakdiagrammen voor jullie iets eenvoudiger te maken. Ik beloof echter niets!!

Haakdiagrammen

Haakdiagrammen begrijpen:

Haakdiagrammen bestaan uit symbolen. In plaats van een vaste (v) of een losse (l) zie je dan een teken staan.

HaakdiagrammenHet voordeel van het gebruik van haakdiagrammen is dat je ziet wat er bedoeld wordt en het is een internationale haaktaal. Je kunt dus ook haakpatronen uit het Engels, Duits of Japans lezen.

Zodra je weet waar de symbolen voor staan, laat het haakdiagram zich relatief eenvoudig lezen. Het is gewoon een kwestie van het volgen van de symbolen.

In onderstaande tabel kunnen jullie alle haaksymbolen terug vinden. Ik heb de tabel geleend van Charami.

haakdiagrammen

Ik hoop dat het lezen van haakdiagrammen op deze manier voor jullie iets duidelijker wordt. Begin vooral met de basis, voordat je verder gaat. Stap voor stap.

Haakdiagrammen

Succes!!

Janneke Hillenaar
Door

Janneke Hillenaar

op 19 Jun 2016

Ik ga het proberen. zo ziet het er goed te doen uit. dank voor duidelojke uitleg. alleen als je achterlangs of binnendoor of lager moet insteken, lijkt het me ingewikkeld.

Ankie van Wijngaarden
Door

Ankie van Wijngaarden

op 19 Jun 2016

Ik kan de foto's van, in dit geval, de haakdiagrammen niet goed zien. Ze zijn heel smal. Dit geldt voor meerdere blogs (b.v. die van de magische ring).

Reactie plaatsen