Haakdiagrammen begrijpen - Breiclub.nl
arrow_drop_up arrow_drop_down

Haakdiagrammen begrijpen: nog nooit zo makkelijk!

Haakdiagrammen begrijpen: Ik ben visueel ingesteld. Dat wil zeggen dat ik iets voor mij moet zien, wil ik het goed begrijpen. Wat dat betreft ben ik ook heel blij met YouTube, want door naar eenvoudige filmpjes over haken te kijken, heb ik het geleerd. 

Aangezien ik visueel ben ingesteld, zou je verwachten dat haakdiagrammen voor mij eenvoudig te begrijpen moeten zijn.

Haakdiagrammen

Nou, niets is minder waar. Ik vind haakdiagrammen een ramp. 

Haakdiagrammen

 

Maar oefening baart kunst, zoals mijn oma altijd zei, dus gewoon doorzetten. En ik moet zeggen, ik word er steeds handiger in.

Ik ben ervan overtuigd dat ik niet de enige ben die het lastig vindt om een haakdiagram te lezen. Dus ik ga proberen om door middel van deze blog het lezen van haakdiagrammen voor jullie iets eenvoudiger te maken. Ik beloof echter niets!!

Haakdiagrammen

Haakdiagrammen begrijpen:

Haakdiagrammen bestaan uit symbolen. In plaats van een vaste (v) of een losse (l) zie je dan een teken staan.

HaakdiagrammenHet voordeel van het gebruik van haakdiagrammen is dat je ziet wat er bedoeld wordt en het is een internationale haaktaal. Je kunt dus ook haakpatronen uit het Engels, Duits of Japans lezen.

 

Zodra je weet waar de symbolen voor staan, laat het haakdiagram zich relatief eenvoudig lezen. Het is gewoon een kwestie van het volgen van de symbolen.

In onderstaande tabel kunnen jullie alle haaksymbolen terug vinden. Ik heb de tabel geleend van Charami.

haakdiagrammen

Ik hoop dat het lezen van haakdiagrammen op deze manier voor jullie iets duidelijker wordt. Begin vooral met de basis, voordat je verder gaat. Stap voor stap.

Haakdiagrammen

 

Succes!!

Over de schrijver
Hallo allemaal. Mijn naam is Annika. Ik ben getrouwd en samen hebben we vier kinderen. Twee jongens en twee meisjes. Onze jongens hebben een autistische stoornis wat het leven niet altijd makkelijk maakt. Daarnaast werk ik in de zorg met mensen met een verstandelijke beperking. Mijn grootste hobby’s zijn lezen en haken. Vooral het haken zorgt voor rust in mijn hoofd en ontspanning. Mijn kinderen zijn erg blij met mijn haakverslaving en van hun krijg ik regelmatig de opdracht om iets te maken. Dit kan een poncho zijn, maar ook een grote minionknuffel of een sleutelhanger. Ook mijn man kan mijn hobby wel waarderen, hoewel hij af en toe gek wordt van de grote hoeveelheid wol die door het hele huis verspreidt ligt. Hij begrijpt maar niet waarom je nooit genoeg garen kunt hebben!!
Janneke Hillenaar
Door

Janneke Hillenaar

op 19 June 2016

Ik ga het proberen. zo ziet het er goed te doen uit. dank voor duidelojke uitleg. alleen als je achterlangs of binnendoor of lager moet insteken, lijkt het me ingewikkeld.

Ankie van Wijngaarden
Door

Ankie van Wijngaarden

op 19 June 2016

Ik kan de foto's van, in dit geval, de haakdiagrammen niet goed zien. Ze zijn heel smal. Dit geldt voor meerdere blogs (b.v. die van de magische ring).

Reactie plaatsen