Paraplu omhaken: altijd prachtig zo’n rijk versierde paraplu - Breiclub.nl
Paraplu omhaken

Paraplu omhaken: Op de een of andere manier wil het niet lukken met het weer deze zomer. Het lijkt wel herfstvakantie in plaats van zomervakantie.

Voor deze blog dacht ik, laat ik maar op zoek gaan naar iets dat aansluit bij het weer. En zo werd de titel van deze blog geboren.

Laten we met z’n allen paraplu’s gaan omhaken!

Zo zorgen we ondanks het slechte weer toch nog voor een beetje vrolijkheid en kleur buiten. En als je dan toch binnen moet zitten, dan heb je in ieder geval wat te doen.

Voor het omhaken van een paraplu heb je in eerste instantie een paraplu nodig.

Hoe simpel kan het zijn. De kleur bepaal je zelf, maar houd wel rekening met het patroon wat je erop wilt maken. Een hele bonte paraplu kan wel, maar dan zal je haakwerk minder opvallen. Wil je juist dat het haakwerk eruit knalt, kies dan voor een doorzichtige paraplu.

Paraplu omhaken

Paraplu omhaken

Ik heb een leuk patroon op deze website gevonden. Hier zie je juist hoe de knalkleuren van de paraplu’s het haakwerk aanvullen.

Paraplu omhaken

Paraplu omhaken

Mocht het nou toch spontaan mooi weer worden, dan kun je er ook voor kiezen om een parasolletje te haken. Je hebt dan alleen het frame van de paraplu nodig. Zoek dus een oude of hele goedkope paraplu op en sloop het doek ervan af.

Het haakwerk span je om de baleinen van de paraplu en maak je vast aan de knoppen onder aan de baleinen. Erg mooi voor bijvoorbeeld een bruiloft.

Vaak worden de haakpatronen voor deze parasols weergegeven in haakdiagrammen. Ik weet dat veel mensen hier gelijk van in paniek schieten, maar geloof me dat is niet nodig.

Bekijk het haakdiagram rustig en kijk waar je starten moet. Vaak zie je dat het patroon steeds herhaald wordt. Wanneer je eenmaal begonnen bent, valt het volgen van het haakpatroon in de praktijk meestal reuze mee.

Paraplu omhaken

Paraplu omhaken

Kinderen vinden het natuurlijk ook altijd prachtig zo’n rijk versierde paraplu of parasol. Hoe je het ook went of keert; je maakt uiteindelijk altijd wel iemand blij met je creatie.

Paraplu omhaken

Over de schrijver
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken.Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle; leuke producten te creëren.Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!
Trees Vergouw
Door

Trees Vergouw

op 10 Aug 2016

ik vind dit zo leuk, Ik ben er wel eens mee bezig geweest, Maar niet helemaal afgemaakt, Ik kan goed haken, maar om de Paraplu/Parasol dan ook inderdaad te spannen, vond ik erg moeilijk!

Dorathé de Greef
Door

Dorathé de Greef

op 10 Aug 2016

Ik heb al een parasol af voor deze "zomer".

joke
Door

joke

op 10 Aug 2016

ik heb in juli 2 parasols afgeleverd bij een aanstaand bruidje leuk werk heb al veel gemaakt ook voor bij klederdracht in oostenrijk in zwart

Hannah
Door

Hannah

op 14 Aug 2016

ik ga het proberen lijkt me erg leuk, geweldig idee.

Petra van den Boogaart
Door

Petra van den Boogaart

op 14 Aug 2016

ik herken je verhaal, onze oudste zoon is autistisch, en mogelijk de 2e ook. ik werk ook in de zorg, eerst als verpleegkundige, maar door fibromyalgie kan ik niet meer lang op mijn benen staan, sinds 6 jaar ben ik werkzaam op de huisartsenpost. Ook ik ga om te ontspannen lekker haken. Helpt echt.

Marry
Door

Marry

op 15 Aug 2016

Hoeveel materiaal heb je nodig. Ik wil hem van garen haken1.25. Hoeveel bollen heb ik dan nodig.

joke vos
Door

joke vos

op 22 Jul 2018

wat een mooie parasol wil graag die witte haken maar ik kryg het niet uitgeprint

Hennie de Jong
Door

Hennie de Jong

op 27 Jul 2018

Hallo Annika. Ik vind je para(plu)sol ontzettend mooi en zou zelf graag één willen haken. Is er een boekje met patronen van? Of kun jij me vertellen hoeveel en welke dikte garen je hebt gebruikt en de dikte van je haaknaald? zijn er verder nog dingen waar ik aan moet denken? Het gaat mij dan om de onderste parasols op je site. vr.gr. Hennie

Battie van Maanen
Door

Battie van Maanen

op 07 Sep 2018

Hallo Annika, hij is prachtig... maar ik krijg het begin van de parasol niet goed. hoe kom jij aan zo"n dikke ring waar de punt van de paraplu door heen moet? En.. ik krijg maar niet 88stokjes in totaal. Kun jij mij helpen? Vind de beschrijving niet echt duidelijk terwijl ik geen onervaren haakster ben

Jeanet
Door

Jeanet

op 25 Jan 2019

Hallo Annika verkoop je de paraplu's ook?

Ingrid
Door

Ingrid

op 01 Jun 2020

Waar vind ik het patroon met dr gekleurde granny’s aub ?

Reactie plaatsen

Wil jij als eerste onze nieuwste blogs lezen?

Schrijf je dan nu in....🧶

Your information is safe with us