Doe mee met de hype: Gehaakte Pokémon - Breiclub.nl
Pokémon haken: Gotta crochet ‘em all!

Gehaakte Pokémon: Het spel is nog niet officieel uit maar neemt heel Nederland al over: Pokémon GO. Doormiddel van een telefoon komen de Pokémon echt tot leven. Maar wat is er nu beter dan levende Pokémon in je mobiel? 

Pokémon in levende lijve. In dit blog staat hoe je Pokémon tot leven kan brengen door ze te haken. 

Vroeger was Pokémon zeker een passie van mij. Alle afleveringen kijken, poppetjes verzamelen en natuurlijk de Pokémon kaarten verzamelen. Door het nieuwe spel komt deze passie weer helemaal terug.

En zoals al vaker gezegd is de passie haken met een andere passie combineren het beste dat er is! Helaas zijn de meeste patronen in het Engels. Pak het blog van Annika erbij, die legt alle Engelse en Amerikaanse haak termen uit.

Pokéball haken

Er kunnen natuurlijk geen Pokémon worden gevangen zonder Pokéballs. De Pokéball wordt naar een Pokémon gegooid en vangt hem dan. De Pokéball wordt dan het “huis” van de Pokémon. In dit Engelse filmpje wordt duidelijk getoond hoe je een Pokéball kan haken.
Gehaakte Pokémon:

Pikachu haken

Er is altijd een uitzondering op de regel: de Pikachu van Ash. Die wil en gaat niet in een Pokéball. Ook verandert er door de jaren heen veel bij Pokémon maar Ash heeft nog altijd zijn Pikachu. Hier staat een Nederlands haakpatroon voor een Pikachu.

Gehaakte Pokémon

Het was ook bijzonder dat Ash een Pikachu kreeg. Normaal gesproken kunnen trainers namelijk uit drie begin Pokémon kiezen: Charmander, Bulbasaur en Squirtle.

Charmander haken

Gehaakte Pokémon

Charmander is een vuur Pokémon die uiteindelijk kan veranderen in een enorme vuurdraak. De vlam op de staart van Charmander mag nooit doven! Omdat Charmander een vuur Pokémon is verliest hij snel van water Pokémon maar is hij weer sterk tegenover gras Pokémon. Een prachtig patroon van Charmander vind je hier.

Bulbasaur haken

Gehaakte Pokémon

Bulbasaur is een gras Pokémon, deze zal dus niet veel kans maken tegen Charmander. Natuurlijk is het niet onmogelijk. Een sterke Bulbasaur kan van een Charmander winnen door bijvoorbeeld geen gras aanvallen te gebruiken maar normale aanvallen zoals Punch (slaan).  Het patroon voor Bulbasaur vind je hier.

Squirtle haken

Gehaakte Pokémon

Squirtle is een water Pokémon en daarom sterk tegenover een vuur Pokémon. Naast water, vuur en gras zijn er nog veel meer soorten Pokémon. Zo zijn er gif, steen, vecht, vlieg Pokémon. Elke soort Pokémon is sterk tegen bepaalde soorten en zwak tegenover bepaalde soorten. Een haakpatroon voor Squirtle vind je hier. Rechts bovenaan de webpagina kan de gehele pagina in het Nederlands worden vertaald.

Heb je nog meer vragen over Pokémon (GO)? Stel ze hier!

An
Door

An

op 17 Jul 2016

Bedankt voor het patroon ik ga hem haken voor mijn zoon van 24

Merel
Door

Merel

op 17 Jul 2016

Hij gaat het super leuk vinden! Welke ga je maken?

Thea
Door

Thea

op 18 Jul 2016

Leuk voor mijn zoon en schoondochter die hélemaal verslaafd zijn!

Ingrid
Door

Ingrid

op 20 Jul 2016

dank je ik ga Pikachu maken voor mijn Pokemon jager, dochter van 26 :-)

Djeeva
Door

Djeeva

op 22 Jul 2016

Ik gaa m voor mezelf haken heb ook al voltorb. Bulbasaur. Squirtle. En charmander gehaakt alleen wil ik nog heel graag foongus haken djeeva(12)

Tedfy
Door

Tedfy

op 17 Jul 2017

Leuk al die gehaakte pokeren heb er al verschillende voor de kleinzonen maar nu ben ik op zoek naar Hoop. Heeft iemand idee/suggestie??

Anneke vd Broek
Door

Anneke vd Broek

op 30 Aug 2021

ik zou graag een patroontje willen van de blauwe pokemon heeft u die misschien voor mij

Naatje
Door

Naatje

op 22 Oct 2021

Bezig met de charmander, hij wordt erg leuk. Ik mis alleen in de beschrijving het patroon voor de armen. De handen staan er wel in maar kan het patroon voor de armen niet vinden. Lees ik er over heen?

Corinne frens
Door

Corinne frens

op 09 Aug 2023

Hallo , kan iemand mij helpen aan een picachu een nederlands haak patroon want ik zou die zo graag haken voor mijn kleinzoon en als ik hier op het patroon klik dan komt er telkens op dat deze blog verwijderd is.....Met vriendelijke groeten...

Reactie plaatsen